Home / NOVOSTI / Društvo / Vlada Crne Gore prodaje “Kotor” i “Pulu”: Jedan od razloga jeste jer su preskupi

Vlada Crne Gore prodaje “Kotor” i “Pulu”: Jedan od razloga jeste jer su preskupi

Crnogorska vlada donijela je odluku da se iz mornarice Vojske Crne Gore povuku dva najveća plovila – patrolne brodove “Kotor” (P-33) i njegovog blizanca “Pula” (P-34) i ponude na prodaju, a da se novac od prodaje usmjeri za kupovinu novog naoružanja i opreme.

Ta odluka obrazložena je tvrdnjom da su brodovi “preveliki, preskupi i prekomplikovani za upotrebu u Mornarici VCG”, koja nema ni kadrove koji bi mogli da rade na njima, prenose podgoričke Vijesti.

Kako se podsjeća, brodovi su napravljeni krajem osamdesetih godina prošlog vijeka kao okosnica udarnih pomorskih snaga flote nekadašnje Jugoslovenske Ratne Mornarice.

Ministarstvo odbrane izvršiće procjenu i odrediti početnu cenu brodova, a kako navode Vijesti, budući da se radi o upotrebljivoj vojnoj tehnici, Ministarstvo će novog vlasnika tražiti na takozvanim poverljivim tenderima koji nose oznaku tajnosti.

Do sada je više država pokazalo interesovanje da kupi ova dva broda koj su tehnički u dobrom stanju i da ih nakon modernizacije naoružanja i elektronike, uvrste u sastav svojih ratnih mornarica, a među interesentima su Pakistan, Turska, Bangladeš i Izrael.

(Tanjug)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com