VULIN: Ne razumijem kukavičluk Mila Đukanovića da ne smije da izgovori “velika Albanija” - Volim Podgoricu

VULIN: Ne razumijem kukavičluk Mila Đukanovića da ne smije da izgovori “velika Albanija”

Milo Đukanović se ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Prištine, baš kao što se sve manje pita i u svojoj zemlji, rekao je ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin.

MILO PORUČIO: Sa vlasti me NEĆE SRUŠITI niko!

ĐUKANOVIĆ: Još uvijek ne znam da li ću se ponovo kandidovati za šefa partije

“Milo Đukanović, što se manje pita u Crnoj Gori to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili sa Srbijom”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin upitan da prokomentariše izjavu Đukanovića koji je za BBC na srpskom rekao rekao da je protiv korekcije granica između centralne Srbije i Kosova.

“Razumijem Đukanovićev strah od promjene granica, to je strah od “velike Albanije”. Samo ne razumijem njegov kukavičluk  i da kaže čega se on to zapravo boji. Da li se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju”, rekao je Vulin, kako prenosi RTS.

Kaže da mu je teško da razumije da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže ni jednu jedinu riječ kada Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira na to gdje oni žive, a žive u Crnoj Gori.

“Zanimljivo da na to nije reagovao a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita”, rekao je Vulin.

Dodao je da se Milo Đukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Prištine baš kao što se sve manje pita i u svojoj zemlji.

“Zanimljivo je da nije imao takav panični strah od domino efekta 2006. godine kada su se razdvajale Srbija i Crna Gora ili da nije osjetio takav strah 2008. godine kada je među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova. Dakle, kada se komada Srbija to je dobro, pozitivno i nema domino efekta a kada “velika Albanija” dođe i do granica Crne Gore onda treba da se plaši domino efekta”, smatra srpski ministar odbrane.

Srbija mora i treba da vodi računa samo o sebi, svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru a svi ostali neka gledaju šta su radili 2008. i 2006, šta su radili kada je Srbiji bilo teško pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama, poručio je Vulin.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com