Zvezda odgovorila Budućnosti: Znate da nismo naivni - Volim Podgoricu

Zvezda odgovorila Budućnosti: Znate da nismo naivni

KK Crvena zvezda mts učiniće sve da peta utakmica finala plej-ofa ABA lige protekne u sportskom ambijentu, navodi se u saopštenju klub.

Informativna služba KK Crvena zvezda se oglasila nakon što je iz Podgorice stiglo saopštenje uoči meča u poneđeljak (19h, O2 TV) gdje Budućnost poziva da se ne ponovi tenzija iz prva tri meča.

“KK Crvena zvezda mts dijeli jedan veliki korak ka trofeju ABA lige. Međutim, nakon dva poraza u Podgorici, u kojima su crveno-bijeli igrali dobro, uspijevali da se izbore sa “uzavrelom” atmosferom i kvalitetnim protivnikom koji ima ogroman budžet (a u skladu sa tim i svoja očekivanja), prednost koju su košarkaši Crvene zvezde imali u većem dijelu obje utakmice u Podgorici se na neobičan način “topila”, pa se na kraju epilog cijele serije sveo na petu, odlučujuću utakmicu koja se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić” u poneđeljak od 19 časova.

Naš rival KK Budućnost VOLI izdao je u subotu saopštenje koje nas izuzetno raduje, jer u njemu provijava poruka o značaju ABA lige za region, i “primjeru za kojim treba da se povedemo i da ga slijedimo”. Za značaj ABA lige KK Crvena zvezda se bori već godinama, posebno kroz isticanje važnosti njene regularnosti.

Čelnici KK Budućnost VOLI i autor saopštenja nemaju razloga za brigu – KK Crvena zvezda mts će naći način “da slijedi primjer KK Budućnost VOLI” i ogromne napore koje su čelni ljudi tog kluba, predstavnici policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i podmladak DPS-a uložili da utakmice u dvorani “Morača” proteknu u najboljem redu.

KK Crvena zvezda mts poziva sve navijače da dođu u poneđeljak u halu, pruže ekipi podršku u utakmici, a takođe svojim ponašanjem uzvrate na veliko gostoprimstvo koje nam je ukazano u Podgorici na svakom koraku, od slijetanja na aerodrom, preko boravka u hotelu, do ulaska u halu.

Takođe, KK Crvena zvezda mts apeluje na navijače da pružaju podršku svom timu poštujući fer-plej i sportsko rivalstvo, jer u suprotnom svaki nesportski gest biće sankcionisan.

Cjelokupna odgovornost je na rukovodstvu ABA lige, koje je mirno posmatralo događaje tokom treće utakmice finalne serije, na kojoj: pljuvanje igrača, prvog trenera, stručnog štaba i rukovodstva kluba tokom svih 40 minuta, izazivanje povreda oštrim predmetima, kao i upadi pojedinaca na teren, ubacivanje tvrdih predmeta (šrafcigera, upaljača, eksera, kraćih bodeža, kovanica, pa i košarkaških lopti?) uvrjedjivi transparenti na račun pojedinih igrača Crvene zvezde, lične prijetnje i uvrede nekolicini igrača Crvene zvezde na terenu, nije bilo dovoljno da se prekine utakmica?

Sve to, iako nezapamćeno u istoriji ABA lige, bilo je “dovoljno” za pražnjenje počasnih mjesta i dva reda na tribinama, i naprasno postalo model za “vrhunski organizovanu utakmicu” nakon reakcije (mlake) ABA lige, koje je valjda shvatilo da bi neko u četvrtoj utakmici i nastradao?

Zato, ponašajmo se sportski, kulturno, ugostimo sportske prijatelje iz Podgorice kako dolikuje, ali na prvom mjestu, pomozimo našem timu da dođe do pobjede u ovoj vrlo važnoj utakmici, omogućimo našem timu da dođe do cilja isključivo na terenu!

Takođe, zbog ogromnog interesovanja navijača Crvene zvezde mts gotovo je izvjesno da će hala biti puna. U takvoj atmosferi moguće je da pojedinci pomisle da time što će bacanjem pojedinih predmeta na teren (posebno topovskih udara i petardi) pomoći svom klubu!

Zato će KK Crvena zvezda mts na sastanku sa predstavnicima bezbjednosnih struktura i ABA lige, insistirati na rigoroznim kontrolama na svim mjestima: Počev od aerodroma, preko hotela, uključujući i maksimalnu bezbjednost soba, kontrolu hrane i obroka gostiju, njihovog bezbjednog kretanja po gradu, kao i prilikom ulaska svih gledalaca u halu, koje će podrazumijevati i pokazivanje ličnih dokumenata Republike Srbije na uvid, kako se ne bi dogodio neki “neplanirani” scenario koji bi “možda” doveo do prekida utakmice?

Pokažimo sada kada je najvažnije, zašto smo – Crvena zvezda!”, stoji u saopštenju tog kluba.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com