Home / NOVOSTI / Društvo / CRNOGORSKI VOJNICI NA NAJVEĆOJ VOJNOJ VJEŽBI: Stiže 2.000 američkih vojnika i 400 vozila

CRNOGORSKI VOJNICI NA NAJVEĆOJ VOJNOJ VJEŽBI: Stiže 2.000 američkih vojnika i 400 vozila

U Sjevernoj Makedoniji od 20. maja do 15. jula biće održana vojna vježba “Odlučni udar” u kojoj će učestovati po 2.000 makedonskih i američkih vojnika. Zajednička vježba Armije Sjeverne Makedonije i Evropske komande Vojske SAD (US EUCOM) biće sprovedena u nekoliko faza i u njoj će učetvovati i 100 pripadnika vojske Crne Gore i po 25 Bugarske, Litvanije i Albanije, a biće korišćeno i više stotina vozila, javljaju agencije.

“Na 130. sjednici vlade Republike Sjeverne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe “Odlučan udarac” koju će makedonska vojska izvesti zajedno sa 2000 američkih vojnika, 25 vojnika iz Albanije, 25 bugarskih vojnika, 25 vojnika iz Litvanije i 100 vojnika iz Crne Gore”, izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.

Kako je naveo Bošnjakovski, tokom vježbe učestvovaće 2.000 pripadnika makedonske vojske, 2.000 pripadnika oružanih snaga SAD i 400 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika albanske vojske i 10 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika bugarske vojske i 10 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika litvanske vojske, kao i 100 pripadnika vojske Crne Gore i 20 vrsta motornih vozila.

“Vježba je usmjerena ka postizanju interoperabilnosti kod pripadnika oružanih snaga zemalja-učesnika u cilju omogućavanje povećanog doprinosa u tekućim i budućim operacijama u okvirima NATO alijanse“, zaključio je portparol vlade Sjeverne Makedonije.

Prema Vladi Sjeverne Makedonije, to će biti najveća vojna vježba u ovoj zemlji do sada i biće praktičan i vidljiv način kako se manifestuje saveznička pomoć članstvu Republike Sjeverne Makedonije u NATO.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com