HRVATSKI VJERNICI PANIČNO BJEŽALI IZ CRKVE: Afrikanac upao na misu i povikao Alahu ekber, a onda je krenuo stampedo! (VIDEO) - Volim Podgoricu

HRVATSKI VJERNICI PANIČNO BJEŽALI IZ CRKVE: Afrikanac upao na misu i povikao Alahu ekber, a onda je krenuo stampedo! (VIDEO)

Muškarac srednjih godina afričkog porijekla, uhapšen je i predat antiterorističkoj jedinici u Nemačkoj nakon što je u subotu uveče, u crkvi sv. Pavla u Minhenu, prekinuo bdenje na hrvatskom vičući Alahu ekber, posle čega je nastala panika.

Afrikanac je ušao u crkvu među hrvatske vjernike i počeo da viče Takbir (Alahu ekber). Posle toga nekoliko vernika ga je svladalo i zadržalo do dolaska policije, a ostali su se razbježali zbog straha od terorističkog napada, ostavljajući za sobom hranu koju su donijeli za posvećenje.

Srećom, nekoliko Hrvata je uspjelo da ga obori Afrikanca na zemlju i zaustaviti ga u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju.

 

Oni su preuzeli Afrikanca, vezali ga i odveli iz crkve. Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdenja je nastavljen ali bez najmanje trećine vjernika koji su u strahu pobjegli iz crkve.

Nemačka policija nije saopštila da li je Afrikanac bio naoružan. Posle objavljivanja videa jedna od svjedoka iz crkve Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: Sve je dobro prošlo, povrijeđenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila, ali hvala Bogu sve se dobro završilo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com