Home / NOVOSTI / JOKIĆ: Pozitivno što je SDP ponudila predlog, zajedno ćemo donijeti odluku
Vladimir Jokić Foto privatna arhiva

JOKIĆ: Pozitivno što je SDP ponudila predlog, zajedno ćemo donijeti odluku

Predsjednik Opštine Kotor Valadimir Jokić poručio je kako je pozitivno što je Socijaldemokratska partija (SDP) u Kotoru ponudila predlog za razrješenje političke krize u tom gradu, te da će ga sagledati u kontekstu potrebe očuvanja opozicionog jedinstva na državnom nivou i građanskih protesta, koji su u toku.

Jokić je Televiziji Vijesti rekao da će predlog SDP-a razmotriti na stranačkim organima njegove partije, i sjutra obavijesti javnost o konačnoj odluci.

“Kao predsjednik Opštine imam obavezu da sagledam taj predlog iz svih uglova i da na osnovu toga zajedno, i na organima partije i zajedno sa drugim funkcionerima, donesem odluku o načinu na koji ćemo odgovoriti na ovaj predlog. Svakako, ono što je pozitivno u svemu ovome jeste činjenica da postoji ta vrsta predloga sa strane SDP-a i da su u sedmici kada je zakazana sjednica Skupštine, koja je bila predmet kontroverze cijele Crne Gore, kolege iz SDP-a izašle sa ovom vrstom predloga, tako da već sjutra ćemo javnost obavijestiti o definitivnom stavu. Ono što mogu da kažem jeste činjenica da smo i u ranijem periodu izražavali stav da treba prevazići krizu i očuvati opoziciono jedinstvo kada je ono i na državnom nivou i kada imamo masovne građanske proteste. Dakle, u tom pravcu ćemo gledati na ovaj predlog”, kazao je Jokić.

SDP je ranije poručio da će odustati od smjene Jokića ako on podrži raspisivanje lokalnog referenduma o izgradnji vezova za megakruzere u Kotoru.

Pozvali su Jokića i da dostavi kotorskom parlamentu na odlučivanje odluke iz njegove nadležnosti oko Luke Kotor koje je, kako su naveli, Jokić sam donio na Skupštini akcionara Luke Kotor, kao i da se javno obaveže da će u slučaju odbijanja na referendumu ili bilo kog zahvata u akvatorijumu Luke Kotor bez zakonskih preduslova i saglasnosti UNESKA – odmah podnijeti ostavku.

 

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com