Home / NOVOSTI / Hronika / MOTIV LIKVIDACIJE VESELINA VUKOTIĆA: Platio glavom zbog egzekucije Roganovića u Beču i Zvicerove žene?

MOTIV LIKVIDACIJE VESELINA VUKOTIĆA: Platio glavom zbog egzekucije Roganovića u Beču i Zvicerove žene?

Crnogorska policija nedavno otkrila da je Veselin Vukotić bio prisutan kada je pucano na Tamaru Zvicer, za šta je osumnjičen njegov sin Jovan, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji

Istraga koju je crnogorska policija povela preksinoć zbog ubistva Veselina Veska Vukotića, oca navodnih vođa „škaljarskog“ klana Jovana i Igora Vukotića, zasad ide u dva pravca, a sumnja se da je on likvidiran iz osvete.
FOTO: INSTAGRAM
Podsjetimo, Vukotić je ubijen u subotu uveče u sačekuši ispred apartmana u Dobroti kod Kotora, a sumnja se da je u njega hice iz automatskog oružja ispalio muškarac sa kačketom na glavi, koji je imao saučesnika. Vukotić je nakon pucnjave prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.
FOTO: PRINTSCREEN

Nedavno otkriće

– Policija je tek nedavno otkrila da je ubijeni Vukotić bio u kolima sa sinom Jovanom, kada je on, navodno, pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, vođe suparničkog „kavačkog klana“. Navodno, napad se dogodio u maju 2016. godine, kada je, kako se sumnja, Jovica „audijem“ prepriječio put Tamari Zvicer, koja je bila u kolima s maloljetnom ćerkom, i pucao je na nju. Na svu sreću, meci nisu pogodili ni njen auto, već vozilo koje je bilo parkirano u blizini – kaže  izvor iz istrage i dodaje da je krivična prijava zbog ovog incidenta protiv Jovice Vukotića podnijeta u martu ove godine.

UBICU VESELINA VUKOTIĆA SNIMILE KAMERE: Snimak, međutim, nije od koristi policiji

Detalji ubistva Vukotića: Ubica nije ostavio tragove, koristio prigušivač i imao pomoćnika

Kralj škaljaraca osumnjičen da je pokušao da ubije ženu vođe suparničkog klana: Vukotić joj crnim  prepriječio put, pa zapucao?

Drugi pravac istrage ide se ka osveti zbog ubistva navodnog pripadnika „kavačkog klana“ Vladimira Roganovića u Beču.

– Bezbjednosne službe navode da je Vladimir Roganović bio visokopozicionirani član „kavačkog klana“. On je ubijen desetak dana po izlasku sa robije i to dok se nalazio u Beču. Sumnja se da je njegovo ubistvo izazvalo gnijev kod „kavčana“, koji su odlučili da se „škaljarcima“ osvete na najbrutalniji mogući način – ubistvom oca njihovih vođa – kazao je naš sagovornik.

On dodaje da je ubica znao Vukotićeve navike i kretanje, kao i da za sobom nije ostavio tragove.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ
Potjernice

Da podsjetimo, Vukotićeve sinove Jovana i Igora bezbjednosne službe označile su kao vođe „škaljarskog klana“. Igor je navodno u bjekstvu, dok se Jovica nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji, nakon što je prošle godine uhapšen u turskom letovalištu sa falsifikovanim pasošem. Kako navode crnogorski mediji, policija Crne Gore braću Vukotić traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika „kavačkog klana“, Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a Igora traže i zbog postupka koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Radoje Zvicer uhapšen u Pragu po potjernici Crne Gore

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Izrešetan ispred restorana u austrijskoj prestonici…

Vladimir Roganović ubijen dok je bio u društvu Stefana Vilotijevića

VOZILO UBICA NIJE NAĐENOCrnogorski istražitelji su u prvim satima istrage vjerovali da će, po ustaljenom receptu likvidacija škaljarskog i kavačkog klana, ubrzo nakon zločina pronaći negdje i zapaljeni automobil, za koji se po pravilu ispostavi da su ga koristile ubice.

– Paljenje automobila koji su upotrebljavani prilikom likvidacija gotovo da je postalo potpis ubica tokom višegodišnjeg krvavog rata između dva klana. Vozila se obično pronađu nekoliko sati nakon zločina, ali to preksinoć nije bio slučaj. Nije isključeno da se vozilo ipak neće pojaviti u narednim danima, ali je neobično što se to nije dogodilo već u prvim satima – dodaje naš sagovornik.

 

(VP/Kurir.rs / Danijela Jovanović /Foto: )

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com