NIKŠIĆANIN U 54. GODINI BOKSUJE ZA TITULU PRVAKA SVIJETA: Protivnik je 13 godina mlađi i nokautirao je Tajsona - Volim Podgoricu

NIKŠIĆANIN U 54. GODINI BOKSUJE ZA TITULU PRVAKA SVIJETA: Protivnik je 13 godina mlađi i nokautirao je Tajsona

Nikšićanin Ratko Drašković u anale će boksa kao nevjerovatran entuzijasta. On će se u 54. godini boriti za titulu prvaka svijeta u WBU verziji. Tačno je da ta federacija ne pripada eliti profi boksa, ali njegov rival, Britanac Deni Vilijams jeste bio u svjetskom vrgu i uz to je 13 godina mlađi od crnogorskog boksera.

A 13. maja u Minhenu, Drašković će nakon nešto više od godine ponovo osjetiti čari magičnog četvorougla.

“Ne mogu isčekati taj meč, koji je više puta odlagan. Vilijams mi je stari dužnik, pošto me je u najboljim godinama spriječio da se vinem u svjetski vrh. On je samo tri mjeseca nakon što me je pobiejdio, nokautirao slavnog Majka Tajsona, ali ga je od najprestižnijeg šampionskog pojasa – prvaka WBC, spriječio sjajni Ukrajinac Vitalij Kličko”, kazao je Drašković, koji je u fabruaru napunio 53 godine.

On je taj pojas prvaka svijeta u WBU osvojio prošle godine, ali je bio spriječen da ga brani u prdviđenom roku pa mu ga je komisija WBU oduzela. Drašković, ipak, ne odustaje u želji da se bori, iako je mogao da se oprosti kao šampion.

“Biću spreman za 12 rundi velike borbe, zahvaljujući mojim trenerima i sponzorima koji su mi omogućili 38 godina karijere. I bez obzira na ishod meča sa Vilijamsom, neću se oprostiti borbom protiv njega, mada ću svakako uskoro oksovati posljednji meč”, zaključio je Drašković.

On u profi ringu ima skor od 35 pobjeda, 12 poraza i dva remija, a Vilijams je uz 53 pobjede doživio 26 poraza. Vilijams je slavio u posljednjih pet mečeva, Drašković u dva prethodna.

Njihov prthodni meč, prije tačno 15 godina dobio je Vilijams prekidom, tada kao prvak Britanije i sa skorom od 29 pobjeda i samo tri poraza.

Inače su mečevi sa Britancima i obilježili Draškovićevu karijeru, a BBC je čak nekoliko puta reprizirao okršaj Draškovića sa olimpijskim pobjednikom Odlijem Harisonom, koji je u sjajnoj borbi za malo bio bolji…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com