Prava Crna Gora: Knežević i Perović da sjednu za isti sto - Volim Podgoricu

Prava Crna Gora: Knežević i Perović da sjednu za isti sto

Prava Crna Gora pozdravila je još jednom napore pokreta “Odupri se” koji su, kako navode iz te partije, uspjeli da kanališu solidno nezadovoljstvo i energiju građana posljednjih dva mjeseca.

Dodaju da Prava pozdravlja i odlučnost biznismena Duška Kneževića da “smogne hrabrosti i uđe u razotkrivanje nepočinstava DPS-a u kojima je, po sopstvenom priznanju, i sam učestvovao.”

“Naravno, imajući u vidu da je Knežević, htio to neko da prizna ili ne, svjedok jedne tužne i kriminalne epohe, i kao takav predstavlja potrebnog i korisnog partnera u procesu svrgavanja poslednjeg diktatorskog režima u Evropi”, stoji u saopštenju koje potpisuje Medijski tim Prave Crne Gore.

U toj partiji, kako ističu, smatraju da za dalji uspjeh protesta, “pa i, zašto ne reći – njihov opstanak”, Džemal Perović u ime pokreta “Odupri se” i Knežević moraju pronaći zajednički jezik, te sjesti za isti sto.

Upravo za tim istim stolom, ma gdje on bio, dodaju, mora se donijeti “krucijalna odluka koja će isključivo zasmetati režimu Mila Đukanovića – odluka o jedinstvenim protestima.”

“Ne smijemo, kao društvo u ovako važnom istorijskom procesu i trenutku dozvoliti organizaciju parcijalnih protesta, a pogotovo ne svojatanje protesta od strane bilo koje partije, jer, prije svega, to ne želi običan građanin koji, nezadovoljan, izlazi na ulice. Građani hoće jedinstvo: manje im je bitno da li je protest po sloganom ‘Odupri se’ ili ‘Do slobode’, oni hoće slogu da bi se pobunili i viknuli ‘Odupri se do slobode’,” stoji u saopštenju Prave.

Ponavljaju da predlažu da Perović i Knežević hitno organizuju zajednički sastanak, kako bi “ponovo zajedničkim snagama organizovali najmasovniji protest koji pamti moderna istorija Crne Gore.”

“Građani to traže od njih, oni građani koji neće više da trpe ovakvu vlast i atmosferu kreiranu od strane vlasti, gdje se nastavlju brutalni kriminalni obračuni po našim ulicama i droga pronalazi čak u vojnim, državnim brodovima, uzmimo samo najaktuelnije stvari za primjer. Znajući da bez sloge, zajedništva, bez ujedinjenosti u istom cilju – sve praćeno mnogo većim nivoom građanske neposlušnosti – neće biti ni uspjeha, Prava Crna Gora izražava nadu da će do zajedničkog susreta doći što prije i ovim putem najdobronamjernije pozivamo gospodina Kneževića i Perovića da se odrede o ovoj inicijativi”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com