RADNICI BENZINSKE DALI KOLEKTIVNI OTKAZ: Gazda povećao platu, ali ne KOLIKO SU TRAŽILI - Volim Podgoricu

RADNICI BENZINSKE DALI KOLEKTIVNI OTKAZ: Gazda povećao platu, ali ne KOLIKO SU TRAŽILI

Radnici benzinske pumpe “MAN-CO” u Trebinju dali su kolektivni otkaz, jer nisu dobili očekivano povećanje plata.

Direktor i vlasnici su pristali na povećanje od 50 KM (oko 25 eura), što je bilo nedovoljno pa su svi radnici dali kolektivni otkaz, napisao je na svom blogu trebinjski političar Nebojša Vukanović (PDP).

Na pumpi su radnici radili u smjenama 12–24, 12-48, u skladu sa Zakonom o radu, a plate su bile oko 500 maraka (oko 30.000 dinara), dok je, kako prenose bosasnki mediji, na pumpama „Nešković“ mnogo gora situacija, jer radnici rade za minimalac u smjenama 12–24, pa se očekuje da li će i oni na sličan način reagovati.

dobar glas
Tako su se radnici postarali i da benzinska pumpa bude zatvorena, a mogla bi da proradi tek ako se angažuju radnici iz drugih djelova Hercegovine.

– Otvaranje velikog broja radnih mjesta u Dubrovniku, koja su dva do tri puta bolje plaćena u odnosu na Trebinje, umnogome je relaksiralo situaciju jer gazde ne mogu više da ucjenjuju radnike kada ima alternativa i posla u Dubrovniku. Valjda će korektan odnos privrednika u Dubrovniku uticati i na poboljšanje uslova rada i povećanje plata u Trebinju i Hercegovini – napisao je Vukanović.

 

dijaspora.news

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com