RASPADA SE PLJEVALJSKI ODBOR PZP-A: Partija, pretvorena u retrogradnu, nacionalnu i euroskeptičnu - Volim Podgoricu

RASPADA SE PLJEVALJSKI ODBOR PZP-A: Partija, pretvorena u retrogradnu, nacionalnu i euroskeptičnu

Član Opštinskog odbora (OO) Pokreta za promjene (PzP) Pljevlja Radan Raičević saopštio je danas da zbog dijametralnih ideoloških stavova u odnosu na rukovodstvo partije, OO PzP Pljevlja, izuzev par članova, rodbinski i prijateljski bliskih predsjedniku partije, prestaje svoje djelovanje kroz PzP.

“Od osnivanja Demokratskoga fronta, PzP je počeo da gubi svoj identitet da bi se danas našao u situaciji da postoji samo formalno, a djeluje kao ispostava koalicionog partnera. Svi napori u cilju njegovoga očuvanja i vraćanja na pravi politički put bili su uzaludni. Moderna, građanska, proevropski orijentisana partija pretvorena je u retrogradnu, nacionalnu i evroskeptičnu. Na dugogodišnje sugerisanje, ne samo iz Pljevalja, da partija nije ravnopravna i da gubi svoj identitet, te da bi zbog toga trebalo napustiti koaliciju, odgovor je uvijek bivao isti, da sad nije vrijeme. Za kalkulantsku politiku očigledno vazda jeste, jer se djelovanje DF-a od samoproglašavanja za jedinu pravu opoziciju, svelo isključivo na taj projekat, koji će obezbijediti dovoljan broj mandata i neće ugroziti vlast. Da ne bi ostalo prostora za spočitavanje šovinizma, srbofobije i sl.što je osnovni adut većini rukovodstva DF-a, apelujem na “ugrožene” prosrpski orijentisane građane da razmisle, koja njihova “ugrožena prava” su im oslobodili oni koji ih predstavljaju za sve vrijeme svoga političkoga djelovanja? Stiče se utisak da vas pokušavaju izolovati i naelektrisati, zarad lakše manipulacije i sticanja ličnih i partijskih benefita”, istakao je Raičević.

On je dodao da namjerno ili ne, DF, svaki put kada nezadovoljstvo građana kulminira, kao što je slučaj sa protestima koji su u toku (a i sa onim “pravim” 2015.) zabaci nacionalističku udicu.

“Što dovede do podjela i gubljenja fokusa na ono što je osnovni preduslov promjene sistema, a to su pošteni izbori, koji su nam u ovom trenutku svima jedini cilj i nakon kojih se zbog svega navedenog ne pronalazimo u politici koju zagovara DF. Svoj doprinos u borbi protiv režima nastavićemo kao građanski aktivisti i nesebično podržati svaki vid otpora istom a svima onima koji ostaju u “Pokretu” želimo sreću u daljem radu”, zaključio je Raičević.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com