AKCIJA POLICIJE: Tri osobe uhapšene, za dvije se traga - Volim Podgoricu

AKCIJA POLICIJE: Tri osobe uhapšene, za dvije se traga

Zbog sumnje da su umiješani u šverc oko 60 kilograma koakina koji je pronađen na školskom brodu Jadran, uhapšene su tri osobe M.K, Duško Radenović i Radomir Osmajić, a traga se za još dvije osobe V.R. i D.R, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji Ministarstva odbrane, Uprava policije i Specijalnog državnog tužilaštva. Od ovih pet osoba dvojica su pripadnici Vojske, a ostali su civili.

“Specijalno državno tužilaštvo i Uprava olicije su postupajući po početnim saznanjima prije više mjeseci započeli rad na prikupljanju dokaza o kriminalnoj organizovanoj grupi koja se bavila krijumčarenjem droge. Posebno ističem da bez kvalitetne saradnje i angažovanja ministra odbrane ne bi se mogli prikupiti dokazi ni pratiti članovi kriminalne organizacije”, rekao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Prema njegovim riječima pored iskazane izvanredne saradnje pokazano je da se jedino zajedničkim djelovanjem može izaći na put kriminalnin grupama.

“Početne informacije o ovom slučaju su došle od vojno-obavještajnih struktura i Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mi smo djelovali u realnom vremenu, ministar odbrane nam je dao sve kapacitete da pratimo ovu kriminalnu grupu više mjeseci. Ovo je kriminalna organizacija koja djeluje u međunarodnim razmjerama. Vrijednost zaplijenjenog kokaina je pet miliona eura. Nosioci ovih akcija su naše bezbjednonosne strukture”, naglasio je Katnić.

On je naveo da se radi se o drogi visoke čistoće najveće do sada koja je zaplijenjena.

“Siguran sam da su kriminalne grupe spremne za zastrašivanje a mi ćemo djelovati i pronaći počinioce ovih krivičnih djela”, poručio je Katnić.

Komentarišući ubistvo Veselina Veska Vukotića u Kotoru Katnić je kazao da SDT nema saznanja da ova zaplijena kokaina ima veze sa ovim zločinom.

Pukovnik Aleksandar Pantović je kazao da ovaj slučaj pokazuje da će namjere pojedinaca da unesu kriminal u Vojsku ostati u fazi pokušaja.

“Za osobe koje pokušavaju da se bave kriminalom u Vojsci Crne Gore nema mjesta. Nećemo dozvoliti da pojedinačni slučajevi ugroze naš trud. Želim u ime Vojske da odam priznanje pripadnicima Vojne policije koji su pokazali kako se odgovorno izvršavaju zadaci. Zahvaljujemo se Upravi policije i specijalnom Forenzičkom centru koji su dali doprinos ovom slučaju”, naglasio je Pantović.

On je saopštio da Vojska do sada na bilo kojem vojnom plovilu nije imala ovakve slučajeve.

“Ovo neće uticati na većinu kolega koji časno obavljaju zadatke. Jadran će danas isploviti i sa dobrim vjetrom, naći sigurnu luku na ovom krstarenju koje danas počinje”, zaključio je Pantovic.

Zamjenik specijalnog tužioca Saša Čađenović je saopšto da je SDT pokrenulo krivični postupak protiv pet osoba zbog krijumčarenja droge stvaranja kriminalne organizacije i držanje eksplozivnih materija.

“Uhapšene su tri osobe, dok se dvije potražuju. Od ovih pet osoba dvojica su pripadnici Vojske, a ostali su civili”, dodao je on.

Izvor: CDM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com