Home / NOVOSTI / Društvo / U ČITULJAMA NAJAVILI UBISTVO VESKA VUKOTIĆA?! Posle likvidacije njihovog člana, kavački klan preko novina poslao šifrovanu poruku!

U ČITULJAMA NAJAVILI UBISTVO VESKA VUKOTIĆA?! Posle likvidacije njihovog člana, kavački klan preko novina poslao šifrovanu poruku!

Posle likvidacije Vladimira Roganovića u Beču, u novinama je objavljena čitulja u kojoj nepoznata osoba prijeti “manekenu i lisici”, a istražitelji vjeruju da je poruka bila upućena sinovima likvidiranog Veselina Vukotića

Ubicu Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe “škaljarskog klana”, crnogorski istražitelji traže u redovima suprotstavljenog “kavačkog klana”.

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u subotu u sačekuši ispred porodičnih apartmana u naselju Dobrota u Kotoru. U roku od samo 48 sati, policija je na saslušanje privela 26 osoba bliskih “kavačkom klanu” kako bi proverila njihov alibi u vrijeme brutalne likvidacije Vukotića.

 

Veselin Vesko Vukotić
VESELIN VESKO VUKOTIĆFOTO: MARINA LOPIČIĆ

Šifrovane poruke

 

– Istražitelji su uvjereni da iza ubistva stoje pripadnici “kavačkog klana” koji su u sukobu sa sinovima ubijenog. Oni vjeruju da su “kavčani” brutalnu osvetu najavili posle ubistva njihovog istaknutog člana Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018 – kaže sagovornik.

 

FOTO: VIJESTI/BORIS PEJOVIĆ

On podsjeća da su još tada za oko zapale čitulje koje su pripadnici “kavačkog klana” objavili u novinama, ali i pjesma koju mu je posvetio Radoje Zvicer. U novinama je osvanula i čitulja koju je potpisao “bata”, a za koju su mnogi posumnjali da je šifrovana poruka koja nosi i otvorenu prijetnju.- Vladimiru Roganoviću Vili. Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato – navedeno je u oproštajnoj poruci, za koju su mnogi posumnjali da je pretnja braći Vukotić. Navodno, u međusobnoj komunikaciji oni “manekenom” nazivaju Jovana, a “lisicom” Igora Vukotića.

 

Pucali na vođinu ženu

 

Osim ubistva Roganovića, “kavčani” su navodno braći Vukotić zamerali i pucnjavu na Tamaru Zvicer, suprugu njihovog vođe Radoja Zvicera.

 

FOTO: PRINTSCREEN

– Nedavno je istraga o pucnjavi koja se dogodila u maju 2016. ponovo otvorena protiv Jovana i njegovog oca Veselina zbog sumnje da su pokušali da ubiju Tamaru Zvicer tako što su pucali u njen automobil iz svog auta, ali ga nisu pogodili. Vukotić je navodno dostavio snimak na kom se vidi da je kobnog dana bio u Ljubljani i da nije bio u Kotoru kada je pucano na nju – podseća sagovornik Kurira.

Rat “kavačkog” i “škaljarskog” klana, podsetimo, počeo je pre pet godina pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrednog tovara droge pocepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dijela i tada je počeo krvavi rat u kom je do sada ugašeno preko 30 života.

– Iako istražitelji veruju da je Vukotić poslednja u nizu žrtava dva zavađena klana, ne isključuje se mogućnost da iza ubistva stoji i neko treći – kaže izvor iz istrage.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com