ČOVIĆ PORUČIO: Poslije prljavih akcija u Podgorici morala je da uslijedi reakcija - Volim Podgoricu

ČOVIĆ PORUČIO: Poslije prljavih akcija u Podgorici morala je da uslijedi reakcija 

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je povodom sinoćnjeg kašnjenja pete utakmice finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti da je “poslije prljavih akcija u Podgorici morala da uslijedi reakcija”, kao i da se on zbog toga izvinjava.

“To što se dešavalo na početku je nešto zbog čega sam jako brinuo. Na prljave akcije u Podgorici morala je da uslijedi reakcija. Nemam namjeru da pričam o tome i da apsolviram to večeras. Znam šta je bilo kao prvokacija, kako je koji igrač izlazio na teren. Ipak, ja se zbog svega toga izvinjavam javnosti”, rekao je sinoć Čović novinarima.

Utakmica je trebalo da počne u 19 časova, ali je početak pomjeren za 58 minuta pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na parket prilikom zagrijavanja igrača, nakon čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

Budućnost je zahtijevala da se isprazni nekoliko redova iza i pored klupe. Pored klupe podgoričkog tima postavljeno je nekoliko žandarma i obezbjeđenje.

Budućnost je prije početka utakmice saopštila da su igrači gađani kovanicama, baterijama za mobilne telefone, kamenjem, upaljačima i stolicama, a da su fizički napadnuti Nemanja Gordić, Noris Kol i Erl Klark.

Čović je sinoć rekao da se Crvena zvezda večeras pozabavila da “spriječi reakciju” navijača poslije dešavanja u Podgorici.

“Zvezda se nikada nije bavila vrijeđanjem porodica, isticanjem transparenata. To što me drugi nabjeđuju i ubjeđuju u druge priče, to oni polaze od sebe i o sebi pričaju. Mi smo se danas bavili organizacijom da spriječimo reakciju”, kazao je on.

Upitan da li su izjave trenera Budućnosti Jasmina Repeše zakuvale atmosferu, Čović je kazao da mu je “smiješno da komentariše izjave trenera”.

“Smiješno mi je da pričam o trenerima. Sa mojim iskustvom od 52 godine i rada sa mnogim trenerima, glupo je da se traži alibi kada se utakmice gube sa velikom razlikom”, naveo je on.

Čović je rekao da je “veoma bitno” što je Zvezda uprkos svemu izdržala “zatvorski režim u Podgorici” i na kraju osvojila titulu pred svojim navijačima.

Utakmica je počela sa zakašnjenjem od skoro sat vremena, pošto su navijači Zvezde ušli u teren dok su se igrači zagrijavali, pa su košarkaši Budućnosti otišli u svlačionicu. Iz Budućnosti je zatim saopšteno da su fizički napadnuta trojica košarkaša i zahtijevali su da se isprazni dio tribina iza i pored klupe.

U uzavreloj atmosferi prije početka utakmice, navijači Zvezde su dočekali igrače Budućnosti uvredama, bacali su na teren petarde, dimne bombe i razne predmete i uzvikivali “Šiptari, Šiptari”.

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com