EPCG duguje milione Plužinama, ne javljaju im se ni na telefon! - Volim Podgoricu

EPCG duguje milione Plužinama, ne javljaju im se ni na telefon!

Rok za završetak obaveza koje Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ima prema Opštini Plužine nastalih po osnovu izgradnje hodroelektrane (HE) „Piva“ istekao je 2014. godine, a realizovano je svega trećinu višemilionskih ugovorenih obaveza, koje su svojevremeno procijenjene na oko 11 miliona eura.

To piše u informaciji o realizaciji obaveza EPCG prema Opštini u 2018. godini, koja se našla pred plužinske obdbornike.

„Kao i prethodnih godina rukovodstvo Opštine je tokom 2018. godine više puta tražilo sastanak sa rukovodstvom EPCG kako bi se dogovorom ubrzala realizacija ugovorenih obaveza. Zadnji sastanak je održan u junu 2017. godine. Izbjegavanjem sastanaka i prekidom komunikacije od strane rukovodstva EPCG izvjesna je namjera odlaganja realizacije obaveza“, piše u informaciji.

Neizvršene obaveze odnose se na gradnju gradske saobraćajnice za koju je dio koji se tiče prve faze realizovan, kanalizacionu mrežu „iako je izgradnja hitna zbog povezivanja na kolektor“, prečistač otpadnih voda, uređenje prostora u naselju Plužine (pojedini projekti su u završnoj fazi, a za druge je dogovoren obim i sadržaj). Tu su i projekat kampa, sanacija klizišta na putu Plužine-Stabna, nabavka pokretnog drobiličnog postrojenja.

Predstavnici Opštine i Elektroprivrede su u oktobru 2007. godine definisali obaveze kompanije na sanaciji štete na infrastrukturi i zemljištu nastale uticajem akumulacionog jezera, a ugovor je potpisan 2010. godine.

Zbog neispunjavanja obaveza iz potpisanog ugovora Opština Plužine se u februaru obratila premijeru Dušku Markoviću obavještavajući ga o obavezama koje elektroenergetska kompanija (ni)je ispunila, kao i ignorisanje njihovih zahtjeva da se sastanu i razgovaraju o nastavku ispunjenja nerealizovanih obaveza.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com