Iz zatvora pušten jedan od vođa „škaljaraca” - Volim Podgoricu

Iz zatvora pušten jedan od vođa „škaljaraca”

Kotoranin Jovo Jovanović, kojeg je policija označila kao jednog od vođa „škaljarskog klana”, izašao je iz zatvora. Kako je „Danu” potvrđeno, on je odležao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Njemu je tada prvo suđeno za ubistvo u pokušaju. Zbog istog događaja, Kotoranin Igor Vukotić osuđen je na osam mjeseci, dok je Jovanoviću izrečena kazna u trajanju od 14 mjeseci.

Viši sud je tada žalbe kotorskog Osnovnog državnog tužilaštva i branioca okrivljenih Branka Anđelića odbio kao neosnovane i potvrdio presudu Osnovnog suda u Kotoru.

U prvom postupku, braća Igor i Jovan Vukotić i Jovanović terećeni su za ubistvo u pokušaju, ali je tužilaštvo kasnije prekvalifikovalo krivično djelo za koje su optuženi.

Vukotićima i Jovanoviću se u ponovljenom postupku sudilo zbog pucnjave koja se 2012. godine dogodila u diskoteci „Madam Koko” u Tivtu, kada je ranjen radnik obezbjeđenja Dejan Deković. Budući da tokom prvog postupka nije bilo dokaza da su oni počinili to krivično djelo, tužilac ga je prekvalifikovao u krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Jovan Vukotić nije se pojavio na nekoliko ročišta, a sud je preko advokata obavijestio da ne može doći iz bezbjednosnih razloga, pa mu je sudija 21. oktobra 2016. godine odredio pritvor i za njim je tada raspisana potjernica.

U presudi sudije Momirke Tešić piše da su Vukotić i Jovanović krivi jer su 17. jula 2012. godine u ugostiteljskom objektu „Madam Koko” izazvali opasnost za život i tijelo oštećenog Dekovića i više prisutnih lica tako što su po ulasku u lokal iz po jednog od tri pištolja nepoznate marke, koje su na javnom mjestu nosili neovlašćeno i bez oružnog lista, ispalili više projektila, od kojih je jedan pogodio Dekovića, nanijevši mu lake tjelesne povrede u vidu prostrelne rane u lijevom tjemenom predjelu.

Braća Vukotić i Jovanović su u prvostepenom postupku bili oslobođeni odgovornosti za pucnjavu u tivatskoj diskoteci, a tu presudu je ukinuo Viši sud.

Jovanović je u žižu javnosti dospio nakon što je pobjegao iz zgrade policije u Kotoru. Zbog njegovog bjekstva, policija je tada blokirala cijeli Kotor, ali se Jovanoviću izgubio svaki trag u naselju Muo. Tadašnji direktor policije Slavko Stojanović je odmah nakon toga smijenio komandira Stanice policije Kotor Marka Miškovića, dok je policajcu koji je čuvao Jovanovića naređeno da razduži službeni poštolj i značku.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com