JOKIĆ: Ako opcija koju zastupam ne bude imala većinu, podnosim ostavku - Volim Podgoricu

JOKIĆ: Ako opcija koju zastupam ne bude imala većinu, podnosim ostavku

Predsjednik Opštine Kotor oglasio se povodom najavljenog referenduma, koji bi ispitao stav građana o gradnji i postavljanju planirane lučke infrastrukture iz investicionog plana Luke Kotor AD.

Saopštenje Jokića prenosimo integralno.

Danas je putem medija javnost obavještena o neslaganjima u stavovima na sastanku lidera opozicije sa građanskim pokretom „Odupri se“ u pogledu referenduma koji je predložilo predsjedništvo SDP-a i pitanja na istom tom referendumu. Bez obzira što sam juče zvanično uputio odgovor SDP-u, koji sam nakon toga predstavio i javnosti, a kojim sam prihvatio ponuđeni referendum, koristim ovu priliku da još jednom ponovim i pojasnim stav.

U cilju očuvanja teško stečenog opozicionog jedinstva na državnom nivou, očuvanja Sporazuma o budućnosti i očuvanja izborne volje građana, prihvatio sam ponuđeni predlog predsjedništva SDP-a, što je isto uradila i Demokratska Crna Gora na svim nivoima.

Kako je referendum najznačajniji demokratski instrument za provjeru volje građana, javno sam se obavezao da ukoliko opcija koju budem zastupao na referendumu ne bude imala većinu među građanima Kotora, odmah podnesem ostavku na funkciju predsjednika opštine.

Skupština opštine raspisuje referendum, odnosno donosi odluku o njegovom raspisivanju. Imajući to u vidu, predložio sam formiranje radne grupe za pripremu referenduma. Ipak, javnosti radi, moram još jednom da ponovim. Kao predsjedniku opštine prihvatljivo mi je svako referendumsko pitanje o kojem se saglasi 17 odbornika vladajuće većine, počev od pitanja vezanih za gradnju i postavljanje planirane lučke infrastrukture iz investicionog plana Luke Kotor AD, pa do direktnog pitanja građanima o povjerenju predsjedniku opštine, sa preuzimanjem pune političke odgovornosti za ishod referenduma jer nemam straha od stava građana.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com