Novo saopštenje KK Budućnost: Tražićemo da se finalna serija poništi! - Volim Podgoricu

Novo saopštenje KK Budućnost: Tražićemo da se finalna serija poništi!

Iz košarkaškog kluba Budućnost Voli oglasili su se večeras novim saopštenjem nakon nevjerovatnih scena u petoj utakmici finalne serije sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK „Bududćnost VOLI“ , nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice.

KK „Budućnost VOLI“ će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA Lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi. Dodatno, biće upućen zahtjev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA Lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK „Crvena Zvezda MTS“ na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK „Budućnost VOLI“. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Euroligu.

Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA Liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige”, stoji u saopštenju podgoričkog kluba.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com