ŠOKANTNI DETALJI ŠVERCA KOKAINA: Zadatak podoficira Miloša Kulića bio da drogu čuva u vojnom magacinu? - Volim Podgoricu

ŠOKANTNI DETALJI ŠVERCA KOKAINA: Zadatak podoficira Miloša Kulića bio da drogu čuva u vojnom magacinu?

Kriminalna grupa koja se tereti da je vojnim brodom Jadran pokušala da prokrijumčari 56 kilograma kokaina u Tursku sumnjiči se i da se bavila uličnom prodajom te droge na teritoriji Tivta.

Prema saznanjima Dana, u krivičnom prijavi je navedeno da su neki od pripadnika osumnjičene mafijaške organizacije nabavljali kokain koji su krili u magacinima vojnog objekta Opatovo, gdje je droga prepakivana i potom prodavana na različitim lokacijama u Tivtu. Te kriminalne aktivnosti, prema sumnjama istražitelja, počele su prošle godine.

Kako je navedeno u prijavi, za nabavku droge bio je zadužen Tivćanin Radomir Osmajić. On se tereti da je od neidentifikovanih osoba nabavljao kokain koji je u pakovanjima od po 150 grama predavao podoficiru Milošu Kuliću, čiji je zadatak bio, kako tvrde iz policije i tužilaštva, da drogu čuva u magacinima vojnog objekta Opatovo.

Kada bi Osmajić našao kupce, Kulić mu je vraćao kokain, koji je zatim prepakivan u manja pakovana koja su prodavana dalje. Do ovih saznanja Specijalno državno tužilaštvo i policija došli su nakon zaplijene 56 kilograma kokaina na brodu Jadran kojim je tog dana trebalo da plove studenti.

Kako Dan saznaje, saslušanjem više lica utvrđeno je da je droga prepakivana u magacinima objekta Opatovo. Zbog toga je izvršen pretres tog magacina, gdje je pronađen kokain, kao i sprave za prepakivanje droge.Osim u prodavanju manje količine kokaina, Kulić je učestvovao i u pokušaju krijumčarenja 56 kilograma ove droge u Tursku.

Osumnjičeni Kulić na saslušanju tužiocu je priznao kakav je bio plan kriminalne organizacije, dok se Osmajić branio ćutanjem. Prema sumnjama istražitelja, član te kriminalne grupe bio je i Kulićev kolega Duško Radenović. Kriminalnu grupu formirala su lica čiji identitet tužilaštvo još nije uspjelo da utvrdi.

Namjera mafijaške grupe, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, bila je da drogu unesu na vojni brod Jadran, da je prevezu do Turske, gdje je trebalo da je prodaju. Na putu za Crnu Goru, prema dokazima do kojih su došli istražitelji, pripadnici ove kriminalne grupe trebalo je da preuzmu heroin koji bi istim brodom dopremili u Crnu Goru, gdje bi drogu dalje prodavali ili bi je radi dalje preprodaje prevozili u druge države. U cilju izvršenja tog plana, podoficir Radenović je dan prije planiranog isplovljavanja sa studetima unio kokain na Jadran. Paketiće sa po nekoliko kilograma droge ostavio je u kaseti-ormariću.

Osim Kulića, Radenovića i Osmajića, za pokušaj šverca kokaina sumnjiče se i Vladimir Račić Dejan Rovčanin, koji su u bjekstvu. Oni su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com