U SKLADIŠTIMA VOJSKE CG SE ČUVAO KOKAIN: Ministarstvo odbrane tvrdi da nemaju nikakve veze s tim - Volim Podgoricu

U SKLADIŠTIMA VOJSKE CG SE ČUVAO KOKAIN: Ministarstvo odbrane tvrdi da nemaju nikakve veze s tim

Kriminalna grupa koja se tereti da je vojnim brodom Jadran pokušala da prokrijumčari 56 kilograma kokaina u Tursku, sumnjiči se i da se bavila uličnom prodajom te droge na teritoriji Tivta.

Kako navodi Dan, u krivičnoj prijavi je navedeno da su neki od pripadnika osumnjičene mafijaške organizacije nabavljali kokain koji su krili u magacinima vojnog objekta Opatovo, gdje je droga prepakivana i potom prodavana na različitim lokacijama u Tivtu, a prema sumnjama istražitelja, te kriminalne aktivnosti počele su prošle godine.

Crnogorsko ministarstvo odbrane danas je negiralo da su vojna skladišta služila za smještaj kokaina.

“Ako su nekadašnje, davno napuštene vojne lokacije (i prije više od 10 godina), služile za eventualne ovakve aktivnosti, ni Vojska ni njeni pripadnici sa tim nemaju nikakve veze”, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane dodaje da “pojedinci koji su dozvolili sebi da ukaljaju uniformu crnogorskog vojnika nisu i ne mogu ukaljati časnu vojnu profesiju, niti baciti mrlju na ogromnu većinu časnih i poštenih pripadnika Vojske Crne Gore”.

U prijavi se navodi da je za nabavku droge bio je zadužen Tivćanin R.O. koji se tereti da je od neidentifikovanih osoba nabavljao kokain koji je u pakovanjima od po 150 grama predavao podoficiru M.K, čiji je zadatak bio, kako tvrde iz policije i tužilaštva, da drogu čuva u magacinima vojnog objekta Opatovo.

Saslušanjem više lica utvrđeno je da je droga prepakivana u magacinima objekta Opatovo, zbog čega je izvršen pretres tog magacina, gdje je pronađen kokain, kao i sprave za prepakivanje droge.

Osim u prodavanju manje količine kokaina, M.K. je učestvovao i u pokušaju krijumčarenja 56 kilograma ove droge u Tursku, a on je na saslušanju priznao kakav je bio plan kriminalne organizacije.

Kriminalnu grupu formirala su lica čiji identitet tužilaštvo još nije uspjelo da utvrdi.

Namjera mafijaške grupe, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, bila je da drogu unesu na vojni brod Jadran, da je prevezu do Turske, gdje je trebalo da je prodaju.

Na putu za Crnu Goru, prema dokazima do kojih su došli istražitelji, pripadnici ove kriminalne grupe trebalo je da preuzmu heroin koji bi istim brodom dopremili u Crnu Goru, gdje bi drogu dalje prodavali ili bi je radi dalje preprodaje prevozili u druge države.

U cilju izvršenja tog plana, jedan podoficir je dan prije planiranog isplovljavanja sa studentima unio kokain na Jadran, a paketiće sa po nekoliko kilograma droge ostavio je u kaseti-ormariću.

Za pokušaj šverca sumnjiče se i V.R. i D.R. koji su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika.

Izvor: Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com