Evo kada počinje sa radom Srednja mješovita škola u Golubovcima - Volim Podgoricu

Evo kada počinje sa radom Srednja mješovita škola u Golubovcima

Radovi na izgradnji Srednje mješovite škole u Golubovcima, vrijednosti preko 4,5 miliona eura, privode se kraju, a od naredne školske godine učenici će biti u prilici da se u ovoj školi obrazuju za četvorogodišnje programe – opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i trogodišnje programe – kuvar, konobar i frizer – najavio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

U školi se trenutno izvode posljednji radovi i vrši opremanje školskim namještajem i mobilijarom, a do kraja maja trebalo bi da bude gotova i glavna saobraćajnica oko škole.

“Objekat Škole ukupne bruto površine 5.478,86 m2, moći će da primi oko 750 učenika, a izgrađena je i fiskulturna sala sa 480 mjesta u gledalištu. Objekat se sastoji iz četiri lamele u kojima je smješteno 12 učionica opšte namjene, dva kabineta, dvije učionice za informatiku i preduzetništvo, laboratorija, radionice za frizere, biblioteka sa čitaonicom, prostorije za upravu, nastavnike i ostalo osoblje, kao i fiskulturna sala”, kazao je Šehović.

2

Foto: Ministarstvo prosvjete

On je rekao da je ovaj projekat od velikog značaja za obrazovni sistem i Gradsku opštinu Golubovci, čija omladina će dobiti priliku da se obrazuje u potpuno novom objektu sagrađenom u skladu sa najmodernijim standardima.

3

Foto: Ministarstvo prosvjete

Šehović je istakao da, pored toga što će značajno olakšati školovanje učenicima ove opštine, početak rada Škole uticaće i na rasterećenje kapaciteta srednjih škola u Podgorici.

“Ova ustanova biće među najkvalitetnijim u državi, a tome će doprinijeti i savremena fiskulturna sala kapaciteta 480 mjesta u gledalištu koja će zasigurno biti centar sportskih dešavanja u ovoj gradskoj opštini i omogućiti učenicima da se u kvalitetnim uslovima bave školskim sportom”, rekao je Šehović.

4

Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministar je napomenuo, da đaci završnog razreda osnovne škole prilikom predstojećeg upisa u srednje škole mogu odabrati neki od programa Srednje mješovite škole u Golubovcima, koja će u septembru otvoriti vrata za prvu generaciju učenika.

5

Foto: Ministarstvo prosvjete

Radove na izgradnji škole u Golubovcima izvodila je kompanija “MET&ALU PLAST” doo Danilovgrad.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com