KAMERE SNIMILE OSUMNJIČENOG ZA LIKVIDACIJU OCA VOĐA „ŠKALJARSKOG KLANA”: Vukotićev ubica stigao iz regiona - Volim Podgoricu

KAMERE SNIMILE OSUMNJIČENOG ZA LIKVIDACIJU OCA VOĐA „ŠKALJARSKOG KLANA”: Vukotićev ubica stigao iz regiona

Inspektori kriminalističke policije su na osnovu izuzetih snimaka video-nadzora i saslušanja više lica uspjeli da dođu do opisa muškarca koji se sumnjiči da je u subotu veče u kotorskom naselju Dobrota ubio Veselina Veska Vukotića, oca Jovana i Igora Vukotića, koji su označeni kao vođe „škaljarskog klana”. Prema saznanjima „Dana” iz istrage, potražuje se muškarac visok oko 195 centimetara, krupnije građe. U momentu likvidacije nosio je kačket. Istražitelji su došli i do saznanja da je ubica imao saučesnika koji mu je pomogao da pobjegne nakon ubistva Vukotića. Preliminarni rezultati istrage ukazali su na čvrstu sumnju da ubica nije iz Crne Gore, već da je iz neke od zemalja regiona.

Istražitelji su prethodnih dana pretraživali teren ispred kuće Vukotića, na mjestu gdje je izvršena likvidacija, ali i u blizini tog mjesta. Izuzeto je više tragova kako bi se provjerilo da li je ubica ostavio trag. Policija je odmah nakon ubistva na licu mjesta pronašla šest čaura. Sumnja se da je u atentatu korišćen poluautomatski pištolj.

Vukotić je ubijen u subotu, oko 20.45, ispred kuće u kojoj je živio u kotorskom naselju Dobrota. On je izašao iz kuće i krenuo prema svom automobilu, kada je ubica ispalio više hitaca u njega, a potom pobjegao. Osobe koje su bile u blizini mjesta ubistva nijesu čule pucnje. Vukotić je pronađen u besvjesnom stanju ispred kuće. Hitno je prevezen u blnicu, gdje je, uprkos naporima ljekara da mu spasu život, ubrzo podlegao povredama.

Otac vođa „škaljarskog klana” u nekoliko navrata je putem medija tvrdio da policija, posebno pojedine strukture iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, podmeću njegovim sinovima i njegovoj porodici crtaju mete.

Policija je izašla na mjesto ubistva, a satima nakon toga pretresano je svako vozilo i svi prolaznici.

Vukotićevi sinovi Jovan i Igor nijesu u Crnoj Gori. Jovan je u zatvoru u Srbiji, gdje služi kaznu od 15 mjeseci zbog falsifikovanja pasoša. On je uhapšen 10. septembra prošle godine u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš, i odmah je izručen Srbiji.

Drugi Vukotićev sin Igor je u bjekstvu, a optužen je da je formirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više ubistava. Specijalno državno tužilaštvo sumnja da je njegov klan sarađivao sa kriminalnim grupama koje su u Nikšiću i Albaniji formirali Ranko Radulović i Erogen Brajović.

Jovan Vukotić je na početku suđenja negirao optužbe za falsifikovanje dokumenata i navode da je vođa „škaljarskog klana”. On je tada rekao da mu je bezbjednost ugrožena i da policajci jednom mafijaškom klanu prodaju informacije o njegovom kretanju. On tvrdi je da mu podmeću oni koji su ubili beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com