Kraj za Nikolu Vučevića, Lilard izbacio Oklahomu - Volim Podgoricu

Kraj za Nikolu Vučevića, Lilard izbacio Oklahomu

Košarkaši Toronta ubjedljivo su pobijedili Orlando sa115:96 u petoj utakmici prve runde plej-ofa i rezultatom 4-1 plasirali se u polufinale Istočne konferencije NBA lige.

Reptorsi su već u 9. minutu meča imali velikih 20 poena viška (25:5).

Pobjednik je praktično već tada bio poznat, a koliko su domaćini bili bolji pokazuje i podatak da Orlando nijednom nije uspio da zaostatak svede na jednocifren.

Toronto je u posljednjem periodu imao i maksimalnih plus 37 (115:78).

Orlando je, , napravio brejk u prvoj utakmici u Kanadi, ali je tri od naredne četiri utakmice ubjedljivo izgubio.

Kavai Lenard je predvodio Orlando sa 27 poena i sedam skokova, Paskal Siakam je dodao 24, uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Kajl Lauri upisao 14 poena i devet asistencija.

Crnogorski igrač Nikola Vučević je zabilježio skromnih šest poena za poraženi tim, a imao je i sedam skokova i jednu asistenciju.

U poraženoj ekipi Di Džej Ogastin je postigao 15, Terens Ros 12, Aron Gordon 11.

Košarkaši Portlanda su u spektakularnom meču pobijedili Oklahomu u Oregonu sa 118:115 i rezultatom 4:1 plasirali se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige.

Spaktakularni duel odlučio je Demijan Lilard koji je pogodio trojku 0.4 sekunde prije kraja i svojim 50. poenom upisao se u istoriju.

Oklahoma je na nešto manje od osam minuta prije kraja imala 15 poena prednosti (105:90) i činilo se da će seriju vratiti u Oklahomu, ali su Moris Harkles i Si Džej Mekolum vratili Blejzerse u igru, a u posljednjem minutu gostima je presudio Lilard.

Bek Portlanda je 0,4 sekunde prije kraja trojkom donio plasman u polufinale Zapadne konferencije svom timu i veliko slavlje navijačima Portlanda.

Lilard je meč završio sa 50 poena i oborio je klupski rekord Lamarkusa Oldriža po broju poena u plej-ofu (46), a imao je još sedam skokova i šest asistencija. Harkles i Mekolum su dodali po 17, a Enes Kanter 13, uz isto toliko skokova.

Na drugoj strani Rasel Vestbruk je zabilježio deseti tripl-dabl u karijeri u doigravanju (29 poena, 11 skokova, 14 asistencija) i na četvrtom mjestu večne liste izjednačio se sa Lerijem Birdom i Ražonom Rondom.

Pol Džordž je zabilježio 36 poena od čega 20 u prvom poluvremenu.

Košarkaši Denvera pobijedili su prošle noći na svom terenu San Antonio sa 108:90 u petoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i sada im nedostaje samo još jedan korak do plasmana u polufinale.

Denver je odigrao sjajan meč, vrlo brzo je stigao do dvocifrene prednosti, da bi ona u posljednjoj deonici iznosila i maksimalnih plus 30.

Nagetse su do pobjede vodili Džamal Marej i Nikola Jokić.

Marej je ubacio 23 poena, dok je Jokić za 33 minuta na terenu postigao 16 uz 11 skokova, osam asistencija i dvije ukradene lopte.

“Njihova hemija je skoro romantična… U ligi ima mnogo velikih igrača. Ali, ono što Nikola Jokić radi u svom debitantskom plej-ofu se nije često dešavalo u istoriji ove igre”, rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Vil Barton je dodao 17 poena za pobjednički tim, Geri Heris 15, dok je Pol Milsap ubacio poen manje.

U ekipi San Antonija najbolji su bili Lamarkus Oldridž i Demar Derozan sa po 17 postignutih poena.

“Nadigrali su nas u svakom aspektu igre”, rekao je trener Sparsa Greg Popović.

Šesta utakmica ove serije na programu je sutra u San Antoniju.

Upitan šta očekuje na tom meču, Jokić je kratko odgovorio: “Biće to najteža utakmica u našim životima”.

Košarkaši Filadelfije kompletirali su listu učesnika polufinala Istočne konferencije NBA lige.

Siksersi su u petoj utakmici prve runde doigravanja ubjedljivo pobedili Bruklin Netse 122:100 i ukupnim rezultatom 4:1 zakazali polufinalne duele sa Torontom, koji je identičnim rezultatom završio seriju sa Orlandom.

Ekipa iz Pensilvanije odlično je počela duel sa Netsima i na polovini prve četvrtine na semaforu je pisalo 14:0, a na poluvremenu 60:31.

Domaći tim je u trećoj četvrtini konstantno održavao više od 30 poena prednosti, dok su Netsi u posljednjoj dionici iskoristili izlazak iz igre standardnih prvotimaca Siksersa i koliko-toliko ublažili poraz.

Na minut i 50 sekundi prije kraja sukobili su se Džona Bolden i Rodions Kuruks.

Nekadašnji igrač FMP iz Železnika je udario blokadu protivničkom košarkašu, a onda su im se ruke ‘ukrstile’. Došlo je do guranja i verbalne rasprave, a utisak je da je Kuruks rukom po licu zakačio Boldena.

Sudije su pregledale snimak i potom u svlačionicu poslale i jednog i drugog, ali i Džanana Musu i Grega Monroa.

Džoel Embid je bio najefikasniji kod domaćih sa 23 poena, uz 13 skokova, Ben SImons je upisao 13, Tobajas Heris 12, a Boban Marjanović sedam uz sedam skokova i četiri asistencije za 14 minuta.

Rondi Holis-Džeferson je postigao 21 poen za Netse, Katris Levert 18, Kuruks 14, dok se Musa nije upisao u strijelce za pet minuta na terenu.

U drugom polufinalu Istočne konferencije sastaće se Milvoki i Boston.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com