Home / NOVOSTI / Društvo / PODGORICA: Bez protesta ove subote, kao i 9. maja

PODGORICA: Bez protesta ove subote, kao i 9. maja

Pokret Odupri se 97.000 ove subote neće organizovati proteste, a neće ni 9. maja, kako je to bilo prvobitno najavljeno, potvrdio je Džemal Perović, jedan od organizatora.

On je za Dan kazao da njihovi aktivisti u međuvremenu neće sjedjeti skrštenih ruku, već da planiraju niz akcija, kao i protest, koji će se najvjerovatnije desiti prije 9. maja.

“Od okupljanja 9. maja se odustalo jer je to bila zajednička odluka lidera parlamentarne opozicije i pokreta Odupri se na sastanku održanom prije dva dana, na kome je domaćin bila Socijalistička narodna partija. Ono što je sigurno jeste da će našeg protesta biti. Ove sad subote neće jer su praznici, to smo i ranije najavili, a vjerujem da će biti poslije praznika, a prije 9. maja. Nije još sto odsto odlučeno, ali smo svi više za to da protest bude prije 9. maja nego poslije tog datuma. U svakom slučaju, svi će biti blagovremeno obaviješteni”, kazao je Perović.

On je najavio i da će karavan Odupri se ponovo biti aktiviran.

“Biće dosta akcija, ovoga puta najavljenih, svi će biti u toku, a biće aktiviran i karavan Odupri se. Obići ćemo gradeve koje nismo obišli tokom prvog karavana. Na jugu su to sigurno Bar i Ulcinj, a ima i nekoliko gradova na sjeveru, od Berana i Rožaja. Sve aktivnosti biće posvećene građanima jer od njih dobijamo i najveću podršku”, istakao je Perović.

On je rekao da od međunarodnih instanci kojima su se obraćali za prijem još uvijek nisu dobili nikakav konkretan odgovor, ali je istakao da niko iz organizacije ne sumnja da će se i to ostvariti.

Poslednji, deveti protest pokreta Odupri se, održan u subotu, 20. aprila, u javnosti je precipiran kao najenergičniji do sada, a protestnu šetnju je svakako obilježio skup na ulazu u Radio-televiziju Crne Gore (RTCG), pred kojim su stajali kordoni policije.

Iz pokreta ponavljaju da neće odustati od protesta dok predsjednik države Milo Đukanović, premijer Duško Marković, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić, generalni direktor RTCG Božidar Šundić i članovi Savjeta Javnog servisa ne podnesu neopozive ostavke

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com