Home / NOVOSTI / Društvo / SPREMA SE KRVAVI MAFIJAŠKI RAT: Kavčani pojačali obezbjeđenje, žene i djecu sklonili na sigurno! Vanredno stanje u Kotoru!

SPREMA SE KRVAVI MAFIJAŠKI RAT: Kavčani pojačali obezbjeđenje, žene i djecu sklonili na sigurno! Vanredno stanje u Kotoru!

Posle likvidacije Veselina Veska Vukotića (69), oca vođa „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, među članovima suprotstavljenog „kavačkog klana“ zavladali su strah i panika, a kako izvori crnogorskih medija kažu, svi viđeniji „kavčani“ već su preduzeli određene mjere kako bi se zaštitili od najavljene odmazde.

Čitulja koju je ocu dao Jovan Vukotič, posebno rečenica “svako zna šta mu je činiti” tumači se kao poziv na opštu mobilizaciju škaljarskog klana.

Kako su za crnogorske medije rekli izvori iz istrage, likvidacija Veselina Vukotića pokrenuće niz novih brutalnih ubistava u Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

– S obzirom na to da su braća Vukotić preko čitulja koje su dali svom ocu nagovijestili osvetu, pripadnici „kavačkog klana“ očekuju žestok udar. Zbog toga su članovi ove kriminalne grupe, a naročito oni viđeniji, pojačali lično obezbjeđenje, a članove svojih porodica, supruge i djecu sklonili su na sigurno – kaže izvor crnogorskih medija.

Podsjetimo, u čitulji koju je dao ocu iz zatvora u Beogradu Jovan je napisao:

„Ponestalo mi je riječi! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan.“

Crnogorski istražitelji su jedan pravac istrage Vukotićevog ubistva usmjerili na „kavački klan“, a od subote, kada se likvidacija desila u Kotoru, neprestano privode pripadnike te grupe.

 

– Do sada je saslušano 30 bezbjednosno interesantnih osoba, koje su mahom povezane sa „kavčanima“. Svi privedeni su pušteni jer su zasad dali alibi. Inspektori proveravaju da li su njihovi iskazi istiniti, kao i gdje su bili pijre i u vrijeme zločina i sa kim su bili u kontaktu. Policija će ispitati sve osobe koje su na listingu telefona, sa kojima je ubijeni Vukotić razgovarao. Istovremeno, obaviće se i analiza međusobnih telefonskih komunikacija nekih osoba – kažu izvori i dodaju da, iako se vjerovalo da su u likvidaciji učestvovale najmanje dve osobe, za sada nema dokaza da je ubica, koji je Vukotića čekao skriven u žbunju, imao pomagača.

 

Podsjetimo, Veselin Vesko Vukotić (69), otac Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe „škaljarskog klana“, sahranjen je u ponedeljak na porodičnom groblju u mesto Čevo kod Kotora.

 

Veselin Vesko Vukotić
VESELIN VESKO VUKOTIĆ FOTO: PRINTSCREEN

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u subotu u sačekuši u naselju Dobrota. Njegovi sinovi nisu prisustvovali sahrani, jer je Jovan u zatvoru u Beogradu, dok je Igor, za kojim je Crna Gora raspisala potjernicu, u bjekstvu.

 

FOTO: PRINTSCREEN

Nismo se oprostili

– Ponestalo mi je riječi! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan. Neka ti je vječna slava i hvala – piše u čitulji Jovana Vukotića, koju je objavio jedan crnogorski dnevnik.

 

DVIJE ČITULJE

U srpskim medijima objavljen je poslednji pozdrav drugačije sadržine.

– Poslednji pozdrav ocu. Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živio, uzdignute glave koračao i uvijek nam govorio da je život prolazan, a obraz vječno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored Serdara i Vojvode, koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan.

Podsjetimo, posle ubistva Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018, pripadnici „kavačkog klana“ na sličan način su slali poruke, najavljujući osvetu za likvidaciju prijatelja.

 

FOTO: PRINTSCREEN

 

 

 

FOTO: PRINTSCREEN

Krvavi rat „kavačkog klana“ i „škaljarskog klana“, čija je poslednja žrtva, kako veruje policija, otac braće Vukotić, nije klasičan mafijaški rat, već ga prati i krvna osveta.

Osim razračunavanja zbog novca, odnosno droge, on ima elemente lokalnog kolorita, crnogorske krvne osvete.

 

ŠTEDE SAMO ŽENE I DJECU

Obračuni dva klana počeli su 2014, posle nestanka kokaina.

– To je u bukvalnom smislu rat do istrebljenja. Navodno su se oba klana zaklela da neće stati dok suparnički ne unište. Meta nisu samo članovi grupa već i njihovi muški članovi porodice. Postoji priča da je prećutni dogovor da se štede samo žene i muškarci mlađi od 16 godina – otkriva izvor.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com