Akcija NVO Biciklo.me širom Podgorice (FOTO) - Volim Podgoricu

Akcija NVO Biciklo.me širom Podgorice (FOTO)

 

Aktivisti i aktivistkinje NVO Biciklo.me  su sinoć od 19 do 20 sati u Podgorici izveli akciju u kojoj  su  podijelili šezdeset kompleta svijetala koja propisuje Zakon o bezbjednosti saobraćaja.

Volonteri ove organizacije su na tri najfrekventnije lokacije (kod pošte u centru, pored restorana “Maša“ Preko Morače i kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom) zaustavljali bicikliste/biciklistkinje bez propisane opreme za noćnu vožnju i poklanjali im je, uz savjete za pravilno korištenje i održavanje.

Biciklisti/kinje su obavezni da ova svijetla koriste i prilikom smanjene vidljivosti, tj. kada ona padne ispod 200m.

Sredstva za ovu akciju je obezbjedio Glavni grad Podgorica.

Prethodnih dana, na fejsbuk stranici Bicikla.me organizovana je i nagradna igra o poznavanju saobraćajnih propisa vezanih za biciklizam. Najpotpuniji odgovori su nagrađeni vrijednom biciklističkom opremom: univerzalnim alatom, pumpom, torbicom za sjedište i termo bidonom za vodu, čiju nabavku je pomogla njemačka Fondacija Hajnrih Bel iz Beograda. Nagrade su uručene tokom tradicionalne 56. Critical Mass vožnje ulicama Podgorice, koja je bila posvećena nedavno preminulom prijatelju i članu  Bicikla.me – crnogorskom diplomati Ljubiši Peroviću, a održana je o ukviru Dana planete Zemlje.

Ove akcije su osmišljene i izvedene sa ciljem bolje edukacije biciklista/kinja i upoznavanjem sa osnovnim bezbjednosnim pravilima radi podizanja nivoa sigurnosti.

NVO Biciklo.me je organizacija koja se od 2013. godine bavi popravljanjem uslova za bicikliranje i promovisanjem uvođenja bicikla u svakodnevni transport na lokalnom i nacionalnom nivou.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com