Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije nova liderka SDP-a - Volim Podgoricu

Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije nova liderka SDP-a

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije će zamijeniti Ranka Krivokapića na čelu partije, saznaje nezvanično CdM.

Predsjednik Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić danas je najavio da se neće kandidovati za tu funkciju na devetom Kongresu partije koji će se održati 1. juna.

Potez Krivokapića nije neočekivan, a u partiji su neki smatrali da čelnu poziciju Vuksanović Stanković treba da preuzme još nakon prošlogodišnjih predsjedničkih izbora, kada je ostvarila dobar rezultat.

U posljednje vrijeme se spekulisalo o tome da li Krivokapić odlazi sa mjesta predsjednika partije. Posljednja dešavanja u Kotoru, te “neposlušnost” lokalnog odbora, samo su kap u prepunoj čaši.

SDP je posljednjih godina počeo da gubi podršku birača, na mnogim izborima, ostvarivali su slabiji rezultat nego što je ranije bio slučaj.

Poznato je da su izbori u Podgorici reper za državu, a valja podsjetit da je na tim izborima, u maju prošle godine, SDP u koaliciji zajedno sa Demosom Miodraga Lekića ostao ispod cenzusa. Već tada je postalo jasno da su promjene neophodne.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com