PODGORICA: 12 maloljetnika zatečeno u prosječenju, šest u konzumiranju alkohola - Volim Podgoricu

PODGORICA: 12 maloljetnika zatečeno u prosječenju, šest u konzumiranju alkohola

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, sprovodeći akciju „Mladost“ usmjerenu na otkrivanje i suzbijanje maloljetničke delikvencije i sa njom uzročno – posljedično povezanih devijantnih ponašanja, a u okviru koje se relizuju akcije „Prosjak“, „Stop alkohol mladima“ i „ Stop klađenje i kockanje“, na teritoriji Podgorice tokom aprila realizovali ukupno 23 akcije.

Naime, podgorička policija je realizovala 17 akcija usmjerenih na suzbijanje prosjačenja, kojom prilikom je 12 maloljetnih lica zatečeno u prosjačenju. Protiv roditelja ovih lica podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupka. Sumnja se da je veći dio ovih lica počinio niz krivičnih djela krađa i krivičnih djela sitna krađa.

Takođe, tokom aprila je realizaovano i pet akcija „Stop alkohol mladima“, kako bi kontrolisali da li osoblje ugostiteljskih objekata služi alkohol maloljetnim licima, kojom prilikom je u ugostiteljskim objektima zatečeno šest maloljetnih lica u konzumiranju alkohola. Prema odgovornim licima preduzete su odgovarajuće mjere i radnje od strane nadležne inspekcije.

U posmatranom periodu je realizovana i jedna akcija „Stop klađenje i kocka”, kojom prilikom nijesu zatečena maloljetna lice u objektima predviđenim za klađenje.

2 komentara

  1. Great – I should definitely say I’m impressed with your blog. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information. The site ended up being truly simple to access. Excellent job…

  2. Aw, i thought this was quite a nice post. In notion I would like to put in place writing such as this additionally – taking time and actual effort to generate a very good article… but so what can I say… I procrastinate alot and also no means manage to go completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com