PODGORICA: Kada će biti gotov Bulevar kroz Donju Goricu? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kada će biti gotov Bulevar kroz Donju Goricu?

Bulevar u Donjoj Gorici biće završen do 30. aprila, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj kazao je DN da je preostalo da se asfaltira još 250 metara, odnosno tri sloja asfalta na lijevoj strani budućeg bulevara, iz pravca Podgorice prema Cetinju, od Trpeza picerije, do kružnog toka na kolovratu.

Na desnoj strani bulevara, iz pravca Podgorice prema Cetinju, od kolovrata do Planeta, ostalo je da se asfaltira još jedan sloj asfalta na dionici od 600 metara.

Ipak, zbog izgradnje bulevara su danima velike saobraćajne gužve i stvaraju se velike kilometarske kolone.

Na pitanje Dnevnih novina da li je moguće ispoštovati novi rok i do 30. aprila završiti sve ove radove, Kokić potvrdno odgovara.

“Od izvođača radova smo dobili garancije da će radovi biti završeni do kraja mjeseca. Dinamika je za sada dobra i vjerovatno će biti ispoštovan novi rok. Pojačanim intenzitetom mogu biti završeni radovi u narednih nekoliko dana” kazao je Kokić.

Prethodnih dana je asfaltirana saobraćajnica, a postavljena je i rasvjeta. Na saobraćajnici su postavljani stubovi za znakove, dok će znakovi biti postavljeni nakon kompletno završenih radova na bulevaru.

Donjogorički bulevar je ukupne dužine tri i po kilometra. Sadrži četiri saobraćajne trake (po dvije u oba smjera), širine po 3,25 metara, razdjelni pojas širine dva metra, četiri kružna toka i obostrane trotoare širine po metar i po.

Radovi su počeli u februaru prošle godine, sa planiranim rokom završetka 8. novembra 2018. godine. Usljed brojnih problema pri izvođenju radova, koji su se odnosili na neriješene imovinsko-pravne odnose, radova u toku ljetnje turističke sezone, kao i problema sa vodovodnim i elektroinstalacijama, taj rok je produžen do 28. marta ove godine. Ipak, ubrzo je postalo jasno da neće biti ispoštovan ni taj rok, pa je izvođač radova postavio novi rok do kraja ovog mjeseca.

Mještani Donje Gorice, koji su se obratili Dnevnim novinama, navode da intenzitet radova nije zadovoljavajući, te da nije za očekivati da se za svega nekoliko dana asfaltira skoro kilometar puta i to u nekoliko slojeva.

“Na našem uključenju iz naselja je i dalje postavljeni tampon i tek očekujemo da počne asfaltiranje prvog sloja. Obećali su nam da će radovi biti završeni do kraja prošle godine, a evo sad se samo nadamo da ne dočekamo još jednu ljetnju sezonu u potpunom saobraćajnom kolapsu, kao što je to bio slučaj prošle godine, kada smo iz grada, sa posla, do kuće putovali sat i po vremena svega nekoliko kilometara”, kazao je Stefan Ilić.

Mještani ističu da im toliko ne smeta prolongiranje rokova, već haos koji se pravi kroz samo naselje.

“Mnogi vozači koriste alternativne puteve kroz naselje, ulicama koje nijesu predviđene za gust saobraćaj, pa se i tu stvaraju gužve. Najviše su ugrožena naša djeca, koja moraju da idu ulicom, jer većinom ne postoje trotoari, a vozači i nijesu baš obazrivi, jer svi negdje žure”, navode mještani.

Vrijednost izgradnje donjogoričkog bulevara je 9,6 miliona eura.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com