,,Šta, jesmo li trebali da zovemo kafe kuvaricu i da je pitamo koliko je kafa skuvala” - Volim Podgoricu

,,Šta, jesmo li trebali da zovemo kafe kuvaricu i da je pitamo koliko je kafa skuvala”

Art direktor izborne kampanje Demokratskog fronta iz 2016. godine Sreten Sošić, saopštio je juče da je sa Aronom Šavivom nastavio da sarađuje i nakon oktobarskih izbora te godine, jer je ovaj bio zadovoljan njegovim radom.

U nastavku svjedočenja na suđenju Nebojši Medojeviću i drugima za pranje novca, Sošić je odgovarao na pitanja advokata Dušana Radosavljevića.

“Dolare koje sam dobio, zamijenio sam u eure jer je to ovdje zvanična valuta. Nisam pričao sa Šavivom nakon što sam vidio da sam konverzijom dobio manje novca… I nakon izbora u oktobru 2016. nastavio sam saradnju sa Šavivom jer je bio zadovoljan mojim ranijim radom”, kazao je Sošić.

Medojević je pitao sudsko vijeće zašto je taj svjedok uopšte pozvan, kada nije doprinio da se potvrde navodi optužnice.

“Ovaj svjedok potvrdio je moj iskaz da ne razumijem optužnicu i da tužilaštvo optužuje politički subjekat DF, za našu kampanju. Kakve veze ima izjava ovog svjedoka sa krivičnim djelom – pranje novca, jer je on profesionalac. Čovjek je rekao istinu i nema saznanja o pranju novca. Šta, jesmo li trebali da zovemo kafe kuvaricu i da je pitamo koliko je kafa skuvala”, kazao je Medojević.

I svjedoci Vladan Šarac i Luka Radonjić rekli su juče u podgoričkom Višem sudu da su za anagažovanje u izbornoj kampanji DF-a isplaćeni u dolarima.

Prvi je objasnio da je bio angažovan za izradu veb sajta za kampanju, a drugi da je radio na poslovima marketinga.

Poslanik DF-a Milan Knežević juče je svjedočeći rekao da je Šavivovu agenciju kontaktirao nakon izbora u Izrealu i predložio mu saradnju: “Njemu je bilo interesantno da se uključi u izbore na Balkanu. Sastali smo se na marginama kongresa Jedinstvene Rusije, mislim 7. ili 8. jula 2016. Tada smo obavili razgovor i dogovorili načelno priču oko kampanje… Na kraju smo platili Šavivu 60.000 eura”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com