JOKIĆ NEZAKONITO SMIJENJEN: Podnosi tužbu Upravnom sudu - Volim Podgoricu

JOKIĆ NEZAKONITO SMIJENJEN: Podnosi tužbu Upravnom sudu

Doskorašnji predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić podnijeće tužbu Upravnom sudu povodom, kako ocjenjuje, nezakonite odluke o njegovoj smjeni na sjednici lokalnog parlamenta u srijedu. Tu informaciju Jokić je potvrdio, piše Dan.

“Smatram da je odluka potpuno nezakonita i slijedi tužba Upravnom sudu”, konstatovao je Jokić.

Potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Mišo Samardžić (PzP) saopštio je za Dan da je juče ujutro bio na poslu i da su sve opštinske službe funkcionisale, a zaposleni bili na svojim radnim mjestima, kao i da su sva javna preduzeća radila.

“Došao sam na posao u Opštinu u četvrtak i obišao sve službe sekretarijata. Šfovi i svi zaposleni bili su na poslu i normalno rade, samo niko ne obavlja nadležnosti predsjednika opštine koje su velike. Nema ko da potpisuje ugovore, ali ni rješenja za isplate plata zaposlenima”, kazao je Samardžić.

Naveo je da je smjena Jokića, funkcionera Demokratske Crne Gore, sa mjesta predsjednika opštine Kotor bila nezakonita. Jokić je glasovima 16 opozicionih (DPS,SD, HGI, LP) i dva SDP-ova odbornika 24. aprila razriješen dužnosti predsjednika Opštine.

Samardžić kaže da će lične dohotke zaposlenima u Opštini isplatiti “ovi kada dođu na vlast”.

“Kada se deponuje novi potpis imaće pravo isplate plata, a da bi neko deponovao potpis mora biti legalno izabran, mora imati rješenje na koji način je postavljen na neku funkciju. Plate su se uvijek isplaćivale oko prvog u mjesecu, a sada će zaposleni slaviti Uskrs i 1. maj bez plate, i žao mi je što je to tako”, rekao je Samardžić.

Na pitanje ko od sjednice u srijedu rukovodi opštinom Kotor kaže da bi se to pitanje trebalo uputiti Željku Avramoviću (DPS), koji je tada predsjedavao sjednicom Skupštine opštine.

“Kada je završio tačku dnevnog reda on bi morao da zna šta dalje”, poručuje Samardžić.

On, međutim, nije želio da iznosi predviđanja o tome ko će dati konačnu riječ u raspletu političke situacije u Kotoru sud ili Ministarstvo javne uprave.

“Ne znam šta SDP planira, jednostavno nema dogovora ni pregovora sa SDP-om. Da je toga bilo do ove situacije se nikad ne bi ni došlo. Od decembra govorim da probleme čije je rješavanje u interesu svih građana mi ne možemo riješiti i da idemo na referendum. Sada su se poslije tri mjeseca našli nekakvi da to pre dlože, i odlično da su to predložili, ali nisu ostali dosljedni ni tome. Kako će dalje i kojim su putem krenuli, ne znam, srećan im put gdje god su krenuli”, dodao je Samardžić.

Samardžić (Foto: Skala radio)

Naglasio je takođe da on nije podnio ostavku na funkciju, već da je, kao i Dragica Perović,predsjednica SO Kotor, najavio da će to učiniti ukoliko Jokić bude smijenjen.

“Jokić nije smijenjen na zakonit način, a danas, sve da hoću, moju pisanu ostavku nemam kome da predam jer neko treba da je prihvatiili da je odbije”, objašnjava Samardžić.

Najavio je da će prvog radnog dana nakon praznika doći na posao.

“U radnom sam odnosu, mada ostavka na funkciju potpredsjednika može da se tumači na razne načine. U statutu Opštine i zakonu piše da potpredsjedniku opštine traje mandat dok traje mandat predsjedniku opštine”, zaključio je Samardžić.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com