MARKOVIĆ: Poštujući i pomažući jedni druge, idemo naprijed, za dobro sadašnjih i generacija koje dolaze - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Poštujući i pomažući jedni druge, idemo naprijed, za dobro sadašnjih i generacija koje dolaze

redsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je uskršnju čestitku svim građanima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

“Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, u ime Vlade i u svoje lično, čestitam Uskrs, jedan od najvažnijih praznika svakog hrišćanina”, navodi se u čestitki.

Premijer je kako je saopšteno, iskazao uvjerenje da će porodična i prijateljska okupljanja, podstaknuta svjetlom blagih dana, ojačati povjerenje i razumijevanje među ljudima i “ohrabriti nas da sa dobrim ljudima od svakog zla i nevolje čuvamo jedni druge, a udruženi – našu Crnu Goru”.

“Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone, koji su garant mira i prosperiteta – jeste napredno društvo. Ni vjera u Boga ne ide odvojeno od poštovanja ovozemaljskih zakona. Te dvije vrijednosti se ne isključuju već nadopunjuju, a Crna Gora treba da ostane primjer takve zajednice. Stoga želim da blage poruke praznika koji označava pobjedu života nad smrću, podstaknu vrline praštanja i povjerenja, i ponukaju da ispružene ruke, poštujući i pomažući jedni druge, idemo naprijed, za dobro sadašnjih i generacija koje dolaze“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duško Marković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com