PODGORICA: Verica ima tri stana, tri automobila, platu preko 5.000 eura… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Verica ima tri stana, tri automobila, platu preko 5.000 eura…

Izvršna direktorica “13. jul Plantaže” Verica Maraš tvrdi da nije prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer nije u posebnom izvještaju o imovini i prihodima prijavila kredit od preko 10.000 eura, iz novembra 2018.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije nisu odgovorili “Vijestima” da li su pokretali postupak protiv Maraševe zbog sumnje da je prekršila zakon.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan za u slučaju uvećanja imovine za više od 5.000 eura Agenciji dostavi poseban imovinski izvještaj u roku od 30 dana od uvećanja imovine.

“Uzet je krajem godine, ali nije prijavljen Agenciji kroz zaseban formular, već je predat zajedno s ostalim podacima, jer ga nismo smatrali uvećanjem imovine nego zaduženjem koje se vraća po ugovoru o kreditu”, stoji u odgovoru Prisme, ovlašćene agencije za odnose sa javnošću kompanije “13. jul Plantaže”.

Ukoliko se utvrdi kršenje, zakonom je propisana novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Iz Prisme su ukazali da uredovnom godišnjem imovinskom kartonu postoji greška koja se tiče drugog kredita.

“Naime na sajtu Agenciji za sprečavanje korupcije prilikom upisa podataka, je došlo do greške u kucanju kod iznosa kredita od 26.332 eura (unijeto je pogrešno – 263.332 eura), kao i kod datuma odobrenja kredita čiji je iznos 11.550 eura (odobren je 2016, a ne 2018. godine). Kada se pogleda imovinski karton na sajtu Agencije od prošle godine, može se vidjeti da je tada bilo pravilno uneseno”, kazali su “Vijestima”.

Dodali su da će greške biti ispravljene na sajtu Agencije. To je u međuvremenu i učinjeno.

Inače, njena osnovna plata iznosi 5.167 eura. Agenciji je prijavila i da prima 735 eura mjesečne naknade kao član Odbora direktora Sosijete ženeral banke. Vlasnica je tri stana, od 40, 46 i 147 metara kvadratnih, ali i tri automobila, uzeta na lizing – “pasat” iz 2006, “tiguan” i “opel antara” iz 2010.

Maraš je vlasnica akcija, a Agenciji je dala saglasnost za uvid u račune.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com