MARKOVIĆ ČESTITAO PRAZNIK RADA: Imamo 15 hiljada radnika više nego 2016. - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ ČESTITAO PRAZNIK RADA: Imamo 15 hiljada radnika više nego 2016.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim zaposlenima 1. maj – Međunarodni praznik rada, navodeći da dijeli sa njima zadovoljstvo u odnosu na početak mandata Vlade.

Premijer u prvomajskoj poruci tvrdi da “danas imamo oko 15 hiljada više zaposlenih u Crnoj Gori” nego 2016. godine.

„Cijeli set mjera za unapređenje položaja radnika – poput izmjene radnog vremena u javnoj upravi, uvođenja slobodne nedjelje u sektoru trgovine i povećanja minimalne zarade za 15 odsto sa smanjenjem poreskog opterećenja rada, pozitivno će uticati na kvalitet života skoro stotine hiljada zaposlenih i njihovih porodica. Usljed snažnog ekonomskog rasta tokom prethodne dvije godine, porastao je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika. Prosječna zarada je nominalno povećana, a prema zvaničnim podacima stopa nezaposlenosti žena u 2018. godini bila je na najnižem nivou od obnove nezavisnosti“, navodi se u okviru čestitke predsjednika Vlade.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade prenose da premijer Marković izražava posebno zadovoljstvo “činjenicom da su uspjesi koje smo postigli u prethodnom periodu, došli kao rezultat dijaloga sa zaposlenima, sindikatima i privredom, koji nastavljamo u zajedničkom interesu”.

„U uvjerenju da ćemo udruženi nastaviti da unapređujemo položaj zaposlenih, snažeći građanina i porodicu kao osnovu zdravog i bogatog društva, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada“, ističe u prvomajskoj poruci predsjednik Vlade.

2 komentara

  1. Comfortably, the article post is during truthfulness a hottest on this subject well known subject matter. I agree with ones conclusions and often will desperately look ahead to your updaters. Saying thanks a lot will not just be sufficient, for ones wonderful ability in your producing. I will immediately grab ones own feed to stay knowledgeable from any sort of update versions. Fantastic get the job done and much success with yourbusiness results!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com