MAJKA LAVICA, ĆERKE ŠAMPIONKE: Prvo mjesto u Istanbulu za Podgoričanke sa Daunovim sindromom (FOTO) - Volim Podgoricu

MAJKA LAVICA, ĆERKE ŠAMPIONKE: Prvo mjesto u Istanbulu za Podgoričanke sa Daunovim sindromom (FOTO)

Djevojčice s Daunovim sindromom, Aleksandra Ivaštanin i Ana Gazivoda juče su, nastupom tokom kojeg su pokazale mejk ap umijeće, oduševile publiku u Istanbulu, piše mnemagazin.me.

One su bile i prve učesnice iz Crne Gore koje su se našle u društvu predstavnika 11 evropskih zemalja na skupu koji je organizovala Internacionalna federacija DOWN-ovog sindroma.

Sara Prelević, zvanična predstavnica Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma u Crnoj Gori, kazala je da je njihov nastup bio dan za pamćenje.

– Presrećna sam! Ovo je naš veliki uspjeh! Aleksandra i Ana su na najbolji način pokazale šta su sve naučile tokom projekta koji je, u okviru aktivnosti Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma u Crnoj Gori, nedavno završen u Podgorici.

Pokazale su koliko su naučile o mejk ap-u poštujući pri tome sve standarde u radu na kojima insistira Internacionalna federacija DOWN sindroma. Njih dvije osvojile su srca publike, a svi zajedno pokazali smo da pomjeramo granice i rušimo predrasude vezane za osobe s Daunovim sindromom – kazala je Sara za mnemagazin.me.

Foto: Privatna arhiva

Ona je najavila nove projekte čiji će cilj biti isti- da se djeca s Daunovim sindromim uključe u svakodnevni život i da nauče neku oblast koju do sada nisu znali.

Podsjećamo, da je Sara Prelević (30), mlada Podgoričanka, koja je postala poznata u cijelom regionu kao kraljica, lavica, heroina, ponosna majka desetogodišnjih bliznakinja Irme i Ilde, djevojčice rođenih sa Daunovim sindromom.

Dugo je bila samohrana majka, a onda je upoznala Veska, sa kojim je dobila još jednu djevojčicu, čarobnicu Inu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com