UBICE STIŽU I SA KOSOVA: U Budvi uhapšen Kosovar koji je trebalo da likvidira člana zaraćenih klanova - Volim Podgoricu

UBICE STIŽU I SA KOSOVA: U Budvi uhapšen Kosovar koji je trebalo da likvidira člana zaraćenih klanova

Kosovski državljanin Bajram Pista (30), uhapšen prije četiri dana u Budvi, navodno je u taj grad došao sa zadatkom da ubije člana jednog od dva zaraćena kriminalna klana.

To tvrde sagovornici iz Uprave policije, ističući da im je poznato ko je trebalo da bude meta, odnosno čiju su likvidaciju spriječili.

“Vijestima” je iz te institucije nezvanično rečeno da tamošnji inspektori istražuju i čiju podršku je Pista imao u Budvi, jer vjeruju da je nekoliko osoba bilo u kontaktu sa njim i pružalo mu logistiku.

“Intenzivno radimo na rasvjetljavanju tog slučaja i prikupljanju dokaza koji bi potkrijepili sumnje da je Pista angažovan da likvidira Budvanina koji je, prema našoj evidenciji, član jednog od zaraćenih kriminalnih klanova”, rekao je sagovornik iz UP.

Inspektori budvanske kriminalističke policije, po nalogu za pretres istražnog sudije Špira Pavićevića, upali su 29. aprila u stan na Lugovima, na samom ulazu u Budvu u kom je boravio Pista.

Kod tog tridesetogodišnjaka, rodom iz kosovskog Orahovca, pronašli su oružje, municiju, heroin i kriptovani telefon.

Policiji nije želio da kaže ko mu je izdao stan u kom su ga uhapsili, a tvrdio je da je u Budvu došao da kupi oružje kako bi ga po većoj cijeni prodao na Kosovu.

Inspektori su utvrdili da se u “štek” stan na Lugovima smjestio dva dana prije hapšenja.

Pretresom su pronašli automatski pištolj škorpion sa montiranim prigušivačem i punim okvirom, “Glock 17” sa punim okvirom, 109 komada pištoljske municije, manju količinu heroina i dva mobilna telefona od kojih jedan sa kripto zaštitom.

Sagovornici iz istrage tvrde da je činjenica da je oružje bilo sa punim okvirima i montiranim prigušivačem, dodatno opravdala njihove sumnje da je Kosovar u Budvu došao sa zadatkom da ubije nekog.

Zbog toga, policijski inspektori danima češljaju Budvu, a grad je prije dva dana bio blokiran. Tada su na Zavali pretresali svaki automobil, tragajući za eventualnim Pistinim pomagačima.

Istovremeno, pokušavaju da utvrde ko je iznajmio stan u kojem se Kosovar smjestio.

“Najvjerovatnije je riječ o plaćenom ubici, koji je u Budvu došao sa jasnim zadatkom za koji je morao imati logističku podršku više osoba. Pištolje i municiju nije mogao prenijeti preko granice, već ga je, sumnjamo, i to čekalo u iznajmljenom stanu, kao i mobilni telefoni. Kriptovani telefon služio mu je za komunikaciju sa osobama koje su ga angažovale”, rekao je sagovornik iz UP.

Ipak, Pisti se na teret stavlja samo da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog toga mu je juče Pavićević odredio pritvor do 30 dana i poslao ga u Istražni zatvor u Spužu.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je saslušao Pistu u prisustvu njegovog branioca i prevodioca za albanski jezik, kao i da je prihvatio predlog višeg državnog tužioca i odredio mu pritvor.

Misterija za koga je prije tri godine bila spremna zolja

U Budvi je proteklih nekoliko godina spriječeno više likvidacija. U novembru 2016. godine u tamošnjem naselju Gospoština pronađen je motor u kome se nalazio ručni bacač – takozvana zolja i dvije fantomke.

Policija nikada nije saopštila za koga je spremana zolja, ali ni ko su dva muškarca koja su im tada umakla.

U septembru prošle godine uhapšena je kriminalna grupa koju je organizovao Baranin Adnan Osmanagić, brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, koja je navodno planirala da ubije Baranina Jovana Đurovića, ali i Budvanina Nikolu Sjekloću.

Plan je propao jer je tokom pokušaja atentata na Đurovića otpala bomba postavljena pod njegov motor u centru Bara, a optuženi su nedavno u sudnici tvrdili da su primorani da priznaju krivična djela koja nijesu planirali.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com