Rakojević mora na operaciju: “Šefe uz Vas smo, izdržite!” - Volim Podgoricu

Rakojević mora na operaciju: “Šefe uz Vas smo, izdržite!”

Sutjeska danas protiv Iskre u Danilovgradu igra jedan od ključnih mečeva u borbi za titulu, a biće lišena glavne snage sa klupe, i to ne samo u ovoj utakmici – trener Nikšićana Nikola Rakojević zbog zdravstvenih problema neće voditi ekipu u narednom periodu.

Peca u ponedjeljak čeka operacija, pa proces rehabilitacije, što je 61-godišnji trener upravi kluba saopštio nakon meča protiv Budućnosti u srijedu, a igračima dan kasnije na treningu.

– Sve nas je zatekla ta vijest, ali biće nam samo motiv više da danas protiv Iskre, kao i u preostalim mečevima do kraja prvenstva, damo sve od sebe i poklonimo šefu titulu. Znamo svi da će mu to biti najbolji lijek – kaže napadač Sutjeske Božo Marković.

“Šefe uz Vas smo, izdržite!”, pisaće na majicama u kojima će fudbaleri aktuelnog šampiona izaći na teren pred današnji meč u Danilovgradu.

Na stadionu na kojem su prošle sezone proslavili titulu, sa rekordnom razlikom u odnosu na drugoplasiranog (22 boda), fudbaleri Sutjeske odigraće danas najemotivniju utakmicu.

– Svi smo u karijerama promijenili mnogo trenera, ali niko od nas nije upoznao nekog kao što je Peco. On je više od trenera, bukvalno nam je kao roditelj, kao drugi otac. Kada pobijedimo, svi smo mi legende, kada izgubimo, samo on je kriv – eto tako se postavljao prema nama. Tri mjeseca je znao da ima zdravstvene probleme, držao je to u sebi, niko od nas nije mogao to da primijeti – ističe Marković.

Rakojević se četiri puta vraćao u Sutjesku kao trener, u kojoj je proveo gotovo cijelu igračku karijeru, odigrao skoro 300 utakmica.

Osim Nikšićana, vodio je mnoge druge prvoligaške ekipe, poput Budućnosti, Zete, Lovćena, Mladosti, Rudara, Čelika, trenirao je Čukarički, Hajduk iz Kule i Borac iz Banjaluke, a sjedio je i na klupi mlade reprezentacije nekadašnje zajedničke države, Srbije i Crne Gore.

Rakojević, dvostruki i aktuelni najbolji crnogorski trener u anketi FSCG, ima ove sezone priliku da postane i najtrofejniji, jer još niko do sada u samostalnoj Crnoj Gori nije osvojio tri titule šampiona.

Peco je prvu uzeo sa OFK Titogradom 2016. godine, drugu sa Sutjeskom 2018, sa kojom trenutno ima sedam bodova više od Budućnosti, pet kola prije kraja.

– Potrudićemo se da mu makar malo olakšamo, da ima jednu brigu manje – kaže kapiten Sutjeske, golman Vladan Giljen.

Nikšićane će danas u Danilovgradu voditi sa klupe pomoćni trener Ivan Vujačić i sportski direktor Jovan Gardašević.

– Dvije i po godine smo sa Pecom, nismo mnogo mijenjali ekipu, maltene žmureći znamo šta treba da radimo, šta je čiji zadatak na terenu – dodaje Giljen.

Pobjedom protiv Iskre Sutjeska bi napravila veliki korak ka tituli.

– Želimo to da uradimo za našeg šefa, koji ni juče (petak) nije mogao da izdži i sjedi kući, iako se sprema za operaciju, već je došao na trening da nam da podršku – kazao je Giljen.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com