Šef kriminalne grupe bezbjedan: Srbija ne da Marovića Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Šef kriminalne grupe bezbjedan: Srbija ne da Marovića Crnoj Gori

 Svetozar Marović je državljanin Srbije i Srbija ne može da ga izruči.

U Crnoj Gori to jako dobro znaju i sve ono što okružuje ovaj slučaj u funkciji je njihovih unutrašnjih političkih prilika, rekao je za beogradski list “Danas” beogradski advokat Božo Prelević, komentarišući činjenicu da se bivši predsjednik Srbije i Crne Gore i dalje nalazi u Beogradu, iako je već dvije godine na Interpolovoj potjernici.

Crnogorsko Ministarstvo pravde poslalo je 25. aprila u Srbiju zvaničan zahtjev za izručenje Marovića, koji je pravosnažno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Ministarstvo pravde Srbije primilo je 30. aprila zahtjev Crne Gore za izručenje Svetozara Marovića, kao i zahtjev da njegov sin Miloš Marović kaznu na koju je osuđen u Kotoru izdržava u Srbiji, saopšteno je tada Tanjugu.

Prema Prelevićevim riječima, zahtjev Crne Gore neće ništa promijeniti u ovom slučaju.

“Marović po našem zakonu ne može da bude izručen jer ima državljanstvo Srbije. Uzgred, niko nije dobio državljanstvo bez koordinacije Beograda i Podgorice i, po svoj prilici, to je dogovoreno mnogo ranije. Potpuno je jasno da je ideja da cio slučaj zastari dok je Marović u Beogradu”, objašnjava Prelević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com