U Crnoj Gori prošle godine UBIJENO 12 osoba, a spriječeno 21 ubistvo - Volim Podgoricu

U Crnoj Gori prošle godine UBIJENO 12 osoba, a spriječeno 21 ubistvo

Na teritoriji Crne Gore tokom prethodne godine dogodilo se 12 ubistava, piše Dan. Na kraju godine, ostala su nerasvijetljena tri. Osim toga, prema podacima iz MUP-a, spriječena su ubistva čak 21 osobe. Godinu dana  ranije policija je spriječila sedam ubistava koja su, prema njihovim podacima, bila planirana u obračunu klanova.

“Kvalitetnim preventivnim aktivnostima prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, u 21 slučaju spriječeno je izvršenje planiranih krivičnih djela protiv života i tijela, za koja je bilo pripremljeno vatreno oružje i eksplozivne naprave koji su zaplijenjeni, a nadležnom državnom tužilaštvu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela, procesuirani su učinioci krivičnih djela”, navedeno je u izvještaju MUP-a za prošlu godinu.

Prethodnu godinu obilježio je veliki broj ubistava između članova porodice. Od svih, tužilaštva su dva slučaja kvalifikovala kao ubistvo, jedno ubistvo nakon koga je učinilac počinio samoubistvo i osam teških ubistava.

“U ovim krivičnim djelima smrtno je stradalo 12 osoba. Po načinu izvršenja, šest ubistava je izvršeno vatrenim oružjem, jedno hladnim oružjem”, navodi se u izvještaju.

Policija i tužilaštvo rasvijetlili su ubistvo Miloša Šakovića koje se dogodilo 31. marta, kada je kao slučajna žrtva stradao Radivoje Jovanović.

Nakon istrage, Specijalnom državnom tužilaštvu podnijete su četiri dopune krivične prijave protiv 18 osoba zbog osnovane sumnje da su na organizovan način počinili krivična djela: teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove, koje se dogodilo 11. maja, uhapšen je Arsenije Stanović.

Baranka Mirjana Škrijelj uhapšena je zbog sumnje da je 10. maja 2018. ubila šestomjesečnog sina. Krajem juna uhapšena je Edina Kastrati iz Rožaja koja se tereti da je u rijeku bacila četvoromjesečnog sina. Četiri mjeseca kasnije ubijen je još jedan maloljetnik u Beranama. U ovom slučaju zbog krivičnog djela teško ubistvo osumnjičen je I.S.(19).

Osim toga, početkom godine, tačnije 4. februara, ubijen je petnaestomjesečni dječak. Za ubistvo se sumnjiče njegova majka Jelena Jovović i njen nevjenčani suprug Nermin Šišić. Sredinom februara u Rožajama je uhapšen Ernes Škrijelj zbog sumnje da je ubio brata Mirsada.

Rasvijetljeno je i ubistvo Sanje Radinović, koju je u podgoričkom naselju Siti kvart u zgradi u kojoj je živjela, prema sumnjama policije, ubio njen partner Sreten Boljević koji je nakon tog počinio samoubistvo.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com