ČUDO NA ENFILDU: Nestvarni Liverpul bacio Barsu na koljena za finale Lige šampiona - Volim Podgoricu

ČUDO NA ENFILDU: Nestvarni Liverpul bacio Barsu na koljena za finale Lige šampiona

Fudbaleri Liverpula prvi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona pošto su u revanš meču polufinala pobjedili Barselonu 4:0, potpuno anulirali zaostatak od 3 gola iz prvog meča, i sa ukupnim rezultatom 4:3 prošli dalje. 

Za ovaj susret Jirgen Klop nije mogao da računa na Firmina i Mohameda Salaha koji su povrijeđeni, ali su se zato za čudo na Enfildu pobrinuli Vajnaldum i Origi koji su sa po dva gola donijeli istorijsku pobjedu Redsima i omogućili navijačima noć koju će dugo pamtiti.

Sam početak meča pripao je domaćim fudbalerima koji su uspostavili svoj ritam, držali loptu u nogama i stvarali šanse. Tako je u 1. minutu priliku za vođstvo propustio Šaćiri, ali je zato 6 minuta kasnije, Origi uspio da pogodi i probudi nadu u čudo navijačima Liverpula.

Napad je počeo od golmana Alisona. Posle kombinovanja štopera Redsa, lopta je na desnoj strani došla do Manea, potom i do Hendersona koji je šutirao ka golu, a posle odbrane, odbitak je “sakupio” Origi i pogodio za početno vođstvo.

Posle uvodnog gola Liverpula, Barselona se brzo oslobodila pritiska i nanizala nekoliko izglednih prilika. Igrao se potpuno otvoren meč, a najbolju šansu za izjednačenje propušta Leonel Mesi.

Ušao je Argentinac u šesnaesterac protivnika, ali je želio da loptu prebaci na lijevu nogu, što je odbrana protivnika iskoristila i zaustavila ga. Mogao je i Kutinjo, bukvalno u sledećem napadu da poravna, ali je njegov udarac odbranio je Alison.

U nastavku, Vajnaldum je ušao u igru i zamjenio Robertsona. Ispostavilo se da je to bila i ključna odluka trenera Klopa. Od početka, viđena je slična slika kao i u prvom djelu igre. Liverpul je napao, jer je vrijeme za još dva gola polako isticalo.

A onda…. U 53. minutu uslijedio je pravi trominutni šou igrača kojeg je Klop ubacio u igru. Aleksandar-Arnold je centrirao sa desne strane, lopta pogađa jednog igrača Barselone i menja smjer u sredinu kaznenog prostora gdje na nju natrčava Žoržinjo Vajnaldum koji je zakucava u mrežu ispod Ter Štegena!

 

Još se navijači na Enfildu nisu oporavili od slavlja, kada je 3 minuta kasnije Šaćiri odlično centrirao ka holandskom fudbaleru. Novi heroj Liverpula glavom je po drugi put  pogodio i bukvalno zapalio stadion.

Do kraja, Barselona nije uspjela da izdrži i dođe do spasonosnog gola, ali zato Liverpul jeste. Aleksandar Arnold, posle kornera, hladnokrvno je dodao do Origija koji lagano pogađa za 4:0 i, ujedno veliko finale!

 

Da podsjetimo, samo se dva puta u istoriji polufinala desilo da jedna ekipa ispusti prednost od tri gola, i to, 1971. kada je Crvena zvezda dobila Panatinaikos u Beogradu 4:1, a potom izgubila sa 3:0, dok se slično desilo 1986. godine u duelu Barselone i Geteborga. I ovoga puta istorija se ponovila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com