PROTEST “ODUPRI SE” U PODGORICI: Građanski sud osudio i zapalio “Luka Kaznića” - Volim Podgoricu

PROTEST “ODUPRI SE” U PODGORICI: Građanski sud osudio i zapalio “Luka Kaznića”

Organizatori građanskih protesta osudili su Luku Kaznića, lutku koja predstavlja specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, na doživotno uklanjanje iz javnog života i zapalili je ispred zgrade predsjedništva.

Na protestnom skupu ispred zgrade Skupštine Crne Gore oni su, između ostalog, optužili Kaznića jer je dozvolio da ratni zločinci slobodno šetaju Crnom Gorom.

“Optužuje se za “moždani udar” na lidere Demokratskog fronta i sve građane Crne Gore koji su tim udarom spriječeni da 16. oktobra 2016. godine izađu na glasanje. Tereti se i zbog toga što nema ni udaljenu sumnju u umiješanost sestre visokog funkcionera u korupciju u Telekomu iako se ta korupcija vidi čak iz Amerike”, navodi se u optužnici.

Demonstranti su dizali papire na kojima je pisalo “kriv” i kada je sa bine Kaznić optužen jer nisu podignute desetine optužnica za ubistva u obračunu kriminalnih klanova čiji se žrtve i slučajni prolaznici. Oni su poručili da se Kaznić tereti i zbog zataškavanja slučajeva visoke kurupcije i pranja novca “naročito uslučaju Pireus banke i prvog miliona Mila Đukanovića”.

“Tereti se i za političku korupciju oličenu u koverti koja je predana tadašnjem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću koju su svi građani vidjeli sem tužilac”, navodi se u optužnici.

Demonstranti su i sinoć šetali pored zgrade Predsjedništva, Vlade i parlamenta a pred zgradom Tužilaštva bacili su papire na kojima piše “kriv”, dok su Kaznićevu lutku prebacili preko ograde isred zgrade predsjednika Crne Gore i potom zapalili. Demonstranti su skandirali “Milo lopove”, “Mi smo država” i “Svi na ulice” a tokom protestne šetnje nije bilo incidenata.

Kao i ranije pred zgradama državnih institucija bile su raspoređene policijske snage. Na sinoćnjem skupu bili su i čelnici većine opozicionih stranaka, a naredni protesti zakazani su za 21. maj.

Jedan od organizatora protesta Nikola Grdinić kazao je da su protesti borba za svakog čovjeka u Crnoj Gori, poručujući da su državne institucije zarobljene.

“Pravdu je zarobio jedan čovjek koji drži čitav sistem vlasti. On je podržao državni udar u Venecueli, a ovdje se vodi proces koji je uvreda razuma svih građana Crne Gore”, kazao je Grdinić i pozvao sve u pravosuđu da “vode računa o karijerama i profesiji”.

“Umjesto da slavimo 9. maja oni su obesmislili Dan pobjede. Ovo nije država koja vodi računa o svim građanima”, rekao je Grdinić.

Penzioner Nikola Rakojević kazao je da je vlast opljačkala preduzeća i obespravila radnike, dok je Momo Joksimovićrekao da penzioneri jedva sastavljaju kraj s krajem.

“Opozicija se ujedinila, pa je uspjeh ovog pokreta zagarantovan. Jedino rješenje je ulica”, poručio je Joksimović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com