NAGLI SKOK TEMPERATURE, A ONDA…Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja nedjelje! - Volim Podgoricu

NAGLI SKOK TEMPERATURE, A ONDA…Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja nedjelje!

Crna Gora je proteklih dana bila pod uticajem hladne mase, juče je na Žabljaku bilo dva centimetra snijega, a temperatura je bila 1,4 stepena i taj dan je bio rekordno najhladniji u posljednjih 60 godina, kazao je za RTCG meteorolog Branko Micev.

“Jutros je na Žabljaku u šest sati bilo -5,4 stepena i ovo je rekordno najhladnije jutro za posljednjih 60 godina”, kazao je Micev.

Istakao je da su jutros na sjeveru izmjerene temperature ispod nule, te da sve to utiče na poljoprivredne usjeve.

Što se tiče prognoze za naredne dane – Micev je u Jutarnjem programu najavio da nas sjutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa kišom i pojačanim južnim vjetrom, naročito u planinskim predjelima.

“Posebno sjutra u drugom dijelu dana i tokom noći biće intenzivnije padavine, povremeno pljuskovi, praćeni grmljavinom. U petak će na jugu biti promjenjivo oblačno sa uslovima za kišu”, dodao je.

Prvog dana vikenda, u subotu, biće stabilnije vrijeme, sunčano i osjetno toplije.

“U subotu kratkorajno će biti nagli skok temperature do 25 stepeni. Već u nedjelju opet promjena vremena, kiša, pljuskovi, grmljavina, a u drugom dijelu dana se očekuju obilnije padavine, naročito na jugozapadu zemlje. Na osnovu prognostičke situacije, od ponedjeljka, tokom sljedeće sedmice, vrlo promjenjivo vrijeme s učestalom pojavom kiše”, rekao je Micev.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com