OGLASILI SE IZ PATIZANA: Ili će se obezbijediti regularna ABA liga ili ćemo napustiti takmičenje - Volim Podgoricu

OGLASILI SE IZ PATIZANA: Ili će se obezbijediti regularna ABA liga ili ćemo napustiti takmičenje

Košarkaški klub Partizan tražio je od rukovodstva ABA lige da  obezbijedi regularnost takmičenja, ili će u suprotnom istupiti iz regionalnog takmičenja.

Saopštenje Partizana prenosimo integralno:

“KK Partizan NIS, kao najtrofejniji klub u ABA ligi i kao klub koji je ubjedljivo najgledaniji u regionu, ima dužnost da javnosti predstavi probleme u kojima se ova liga i klubovi, kao njeni vlasnici, nalaze. Nakon pojave raznih medijskih natpisa o tome koji klub koga podržava u sukobu nastalom na osnovama nekažnjenih prestupa u finalnim serijama u sezonama 2017/18 i 2018/19, KK Partizan NIS je obavezan da košarkaškoj javnosti u regionu predstavi sljedeće:

Zbog incidenata koji su nakon sezone 2017/18 prošli nekažnjeno, KK Partizan je na Skupštini ABA lige, prije početka sezone 2018/19 jasno tražio da se usvoje mehanizmi koji će spriječiti da se slične stvari ponavaljaju i koji će dovesti do toga da vinovnici takvih incidenata budu adekvatno kažnjeni, čime bi sačuvali integritet lige. O ovom zahtjevu, svjedoče i zapisnici sa Skupštine regionalnog takmičenja.

Nakon ponovljenih incidenata, ugled lige je toliko srozan, da klubovima, kao njenim vlasnicima, prijeti čak i tužba od strane kompanije Myd Sports, čime bi se finansiranje lige ozbiljno dovelo u pitanje a samim tim i njen opstanak.

KK Partizan NIS nikada neće biti sredstvo za potkusurivanje u sukobima zaraćenih strana, naročito ne u sukobima vinovnika incidenata koji su svojim ponašanjem doveli u opasnost opstanak same lige. Mi ćemo biti klub koji će konstruktivnim predlozima upućenim Skupštini ABA lige i njenim izvršnim organima, dati svoj maksimalan doprinos u očuvanju takmičenja koje čitavom regionu, u ovom trenutku, obezbjeđuje učešće u Evroligi i Evrokupu.

Kao odgovoran klub, Partizan NIS poziva sve klubove koji će na sednici Skupštine, 24. maja, odlučivati o daljoj sudbini regionalnog takmičenja, da svojim glasovima obezbijedimo regularno takmičenje, a vinovnike pomenutih incidenata adekvatno, u skladu sa propozicijama sankcionšemo.

Takođe, Partizan NIS od klubova traži da se polazne osnove sa sve učesnike u regionalnom takmičenju ponovo jednako postave, jer u ovom trenutku to prosto nije tako.

Ukoliko menadžment lige i klubovi kao njeni vlasnici, uključujući i Partizan NIS, nijesu u stanju da obezbijede regularne uslove za takmičenje i sprovedu sopstvene propise, KK Partizan NIS više neće biti dio ABA lige i okrenuće se drugim ligama i drugim rješenjima.

I ovom prilikom, KK Partizan NIS napominje da je štiteći interese srpske košarke, prve dvije godine od osnivanja prve ABA lige odbijao da u njoj učestvuje, a da je na učešće u ligi praktično nateran, nakon lobiranja pojedinih srpskih klubova u sprezi sa klubovima iz regiona.

Kao i tada, Partizan će interese srpske košarke staviti iznad interesa pojedinaca i boriti se za dobro klubova i takmičenja, sa ciljem da se obezbijede fer uslovi, a ne da se očuvaju povlašćene pozicije do kojih su pojedinci došli na volšeban način.

Sa željom i uvjerenjem da će interesi košarke i želja da se ova igra zaštiti od neželjenih dešavanja preovladati, KK Partizan NIS upućuje sportski pozdrav svim klubovima u ABA j.t.d. ligi i čitavoj sportskoj javnosti u regionu.

Vidimo se u Banjaluci, 24. maja”, stoji u saopštenju Partizana, okačenom na sajtu kluba.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com