Peto izdanje Džada Film Festa od 10. do 16. juna - Volim Podgoricu

Peto izdanje Džada Film Festa od 10. do 16. juna

Peto izdanje Džada Film Festa, i prvi Međunarodni festival debitantskog igranog filma u Crnoj Gori, održaće se ove godine u periodu od 10. do 16. juna, u Podgorici.

Džada Film Fest, ove godine u prestižnom društvu EFFE festivala (Europe For Festivals Festivals for Europe) i u ruhu Prvog međunarodnog festivala debitantskog igranog filma u Crnoj Gori, pružiće priliku domaćim autorima, kao i autorima širom svijeta, da predstave svoje debitantske filmove i osvoje nagrade za Najbolji debitantski igrani film i Najboljeg reditelja.

Ovom prilikom Džada Film Fest poziva sve autore, čiji su debitantski filmovi nastali u prethodne dvije godine (2017/2018), da prijave svoj film do 31. maja. Uslove prijave samog takmičenja, zainteresovani autori mogu pogledati na internet stranici www.dzadafilmfest.comi na https://filmfreeway.com/DzadaFilmFest

Peto izdanje Džade donosi nekoliko novina i ima za cilj da pruži priliku mladim crnogorskim autorima da se predstave svojoj publici, ali i da razmijene svoja filmska iskustva sa nekim od velikih imena iz svijeta filma. Tako će u okviru ovogodišnjeg dijela programa ”Master of Cinema” svi ljubitelji filma, a posebno studenti dramskih umjetnosti, biti u prilici da razmijene ideje, u društvu uvaženih reditelja, filmskih kritičara i producenata.

Jedan od članova žirija ovogodišnjeg takmičarskog dijela festivala je hrvatski reditelj, gospodin Hrvoje Hribar.

Pored takmičarskog dijela festivala, Džada nastavlja sa tradicionalnim revijalnim sedmodnevnim prikazivanjem filmova na podgoričkim ulicama. Festival je i ove godine otvoren za najmlađe, koji će imati priliku da uživaju u okviru Džada Junior programa. Detaljan program festivala biće objavljen krajem maja, a ulaz za sve posjetioce biće slobodan.

Džada Film Fest iskustvo započelo je 2015. godine, kada su na velikom platnu prikazani veliki filmski klasici, koji su privukli više od 7.000 posjetilaca. Prvo izdanje donosi I prvu nagradu za najbolji turistički događaj u Podgorici.

Naredne godine Džada nastavilja da privlači brojnu publiku, među kojom je bio i veliki broj stranaca.

Na trećem izdanju publika je imala priliku da uživa u sedam velikih evropskih filmova, kao i u pratećem programu u kojem je učestvovalo 44 umjetnika iz Crne Gore. Te godine Džadu je otvorio počasni gost festivala, koji je stigao iz Hrvatske, režiser Vinko Brešan, svojim filmom “Kako je počeo rat na mom otoku”.

Brojnost publike i dobre kritike učvrstili su želju organizatora da nastave da unapređuju koncept novim sadržajima jer kada se govori o Džada Film Fest-u… film je samo dio priče.

Tokom 2018. godine uveden je Džada Junior program kojim je predstavljena ljepota filmske magije najmlađima. Džada je otvorila sezonu zelenih festivala u Crnoj Gori, filmovi su projektovani pomoću sistema solarnih ćelija, a organizatori su u saradnji sa UNDP-om i JP “Zelenilo” posadili 6 stabala lipe na Starom aerodromu. Tokom 7 dana festival je posjetilo preko 8.000 posjetilaca.

2019. Džada obilježava mini jubilej, 5 godina postojanja i uvodi takmičarski dio programa: Prvi međunarodni festival debitantskog igranog filma u Crnoj Gori.

2 komentara

  1. I’d must talk to you here. Which is not some thing Which i do! I like reading an article that can make people believe. Also, thank you for permitting me to comment!

  2. Thanks for the nice blog. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com