PODGORICA: NE PROPUSTITE! Budite u subotu na Trgu nezavisnosti - Volim Podgoricu

PODGORICA: NE PROPUSTITE! Budite u subotu na Trgu nezavisnosti

 

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, u okviru Podgoričkog proljećnog pazara, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan patišpanja“, u subotu, 11. maja, sa početkom u 17 sati, na Trgu nezavisnosti.

 

Svi sugrađani i posjetioci grada toga dana će biti u prilici da uživaju u ukusima i mirisima tradicionalnog kolača – patišpanja, nekada neizostavnog na trpezama naših baba. U okviru zabavnog dijela programa za najmlađe je organizovan koncert dječjeg ansambla KUD-a „Rumija“, dok će stariji uživati u zvucima kvarteta „Lanterna“.

Tokom večeri biće organizovano i takmičenje za najbolji domaći patišpanj, a obezbijeđene su vrijedne nagrade. Svi zainteresovani za takmičenje se mogu prijaviti putem telefona na broj 020 673 679 ili putem mejla [email protected] najkasnije do petka, 10. maja, do 12 sati.

„Dan patišpanja“ organizuje se četvrtu godinu zaredom, u cilju očuvanja tradicije kroz prezentaciju lokalnih proizvoda, te isticanja  gastro ponude kao izuzetno važnog segmenta ukupne turističke ponude grada.

Sa proslogodisnje manifestacije, FOTO Vijesti
Sa proslogodisnje manifestacije, FOTO Vijesti

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com