U Podgorici, još jedan fudbalski spektakl, 5. Kup Svetog Marka 2019. - Volim Podgoricu

U Podgorici, još jedan fudbalski spektakl, 5. Kup Svetog Marka 2019.

U srijedu, 8. maja, sa početkom u 18 časova ispred crkve Svetog Đorđa pod Goricom ulicama Podgorice će, u čast Svetog apostola i jevanđeliste Marka, nebeskog pokrovitelja glavnog grada, krenuti tradicionalna Markovdanaska litija sa moštima prepodobnog Simeona Dajbabskog.
Predvodiće je vikarni Episkop dioklijski g. Metodije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.


Povodom slave grada Podgorice, Humanitarni omladinski klub „Mladi za Kosmet” organizuje peti po redu fudbalski turnir Kup Svetog Marka.
Ovaj tradicionalni humanitarni turnir biće održan 11. i 12. maja na terenu „Sportskog centra Bubanja” (kod OŠ „Radojica Perović”).
Učešće po ekipi je 30€ a kompletan prihod je namijenjen narodnim kuhinjama Mitropolije crnogorsko – primorske.

Prijave ekipa vrše se do 9. maja na broj telefona 068/800-760.


Žrijeb za turnir biće organizovan 10. maja u gostoprimnici „Arhontariki” kod Sabornog hrama u Podgorici.

Titulu od prošle godine brani podgorička ekipa SD DUŠAN SILNI, koja je ove sezone promijenila dobar dio ekipe, ali će: Bojo Novaković, Želimir Anđelić – kapiten, Vukić Femić, Todor Brajković, Matija Milačić, Miloš Miličković, Nemanja Ljumović, Aleksandar Krivokapić, Vid Ljujić, Veselin Čađenović, Đuro Mugoša, Obrad Tomašević, Vladimir Milošević i Zoran Kovač „Rus“ pokušati da odbrane titulu i tako pokažu da zaista sa pravom nose i dostojno ime jednog od najvećih vladalaca tadašnje Evrope, cara Srba, Bugara i Grka Stefana Dušana četvrtog Nemanjića, Dušana Silnog.
„Prije svega bih zahvalio, svim momcima koji su prošle godine bili dio Dušana Silnog, od srca im hvala na požrtvovanosti i borbi, hvala svim našim sparing partnerima, hvala portalu „Volim Podgoricu“, koji je pokazao da je pravi servis građana glavnog grada, uvijek uz ove i slične akcije, koje se tiču humanitarnog rada.
Ovim putem ću pozvati sve blagočestive građane Podgorice, da uzmu učešća u tradicionalnoj litiji koja prolazi glavnim gradom, sa početkom u 18.00 ispred crkve Svetog velikomučenika Đorđa ispod Gorice.
Mi smo ove godine branioci titule, ali nema pritiska, jednostavno nama je mnogo važnije da uz pomoć prije svega portala „Volim Podgoricu“ zainteresujemo omladinu i ljude u Podgorici i van Podgorice, da dođu , da se družimo, da prijave svoju fudbalsku ekipu, da sakupimo što više novca, da razmijenimo koju riječ, da pomognemo NARODNIM KUHINjAMA PRI Mitropoliji crnogorsko primorskoj, da imamo razvijenu svijest, šta znače narodne kuhinje u gradu, više ni druženje nije kao što je nekada bilo, nego smo svi u nekom klinču sa poslovima, da nemamo vremena jedni za druge. Takođe treba podržati i rad HOK-a Mladi za Kosmet, koji su nekoliko puta pokazali da su humanisti na djelu prije svega.
Još jednom, dođite da se družimo, prijavite ekipe što prije na brojeve telefona, a ko pobijedi i osvoji neka mu je srećno! – Poručio je Matija Milačić iz ekipe SD DUŠAN SILNI.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com