INICIJATIVU PREDALI GRADONAČELNIKU: 200 potpisa taksista u rukama Ivana Vukovića - Volim Podgoricu

INICIJATIVU PREDALI GRADONAČELNIKU: 200 potpisa taksista u rukama Ivana Vukovića

Strukovni sindikat taksista Crne Gore nezadovoljan je konačnim stavom Sekretarijata za saobraćaj da taksi stajališta u gradu treba da ostanu slobodna, zbog čega su juče gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću i sekretarki za saobraćaj Lazareli Kalezić predali inicijativu kojom traže da se ona razdvoje, to jeste da preciziraju koja pripadaju privrednim društvima, a koja samostalnim preduzetnicima. Peticiju je potpisalo više od 200 samostalnih preduzetnika, piše Dan.

Potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Vesko Bjelić navodi da oni neće odustati od namjere da taksi stajališta budu podijeljena.

On kaže da u Podgorici trenutno ima iscrtanih 300 taksi mjesta, na kojima se parkiraju i vozila koja nijesu registrovana za tu djelatnost.

“Preduzetnici su dugi niz godina za svako od ovih stajališta podnosili zahtjeve nadležnim opštinskim organima, plaćali elaborate o tehničkoj ispunjenosti uslova, obilježavali ih i održavali, razrađivali, stvarali ugled kod klijenata, koji je nažalost urušen neradom nadležnih organa. U prethodnom periodu privredna društva su dobila 12 lokacija za svoja taksi stajališta koja su oni odbili da prihvate, pravdajući se banalnim razlozima, tehnički nesređenim mjestima, što nije pravi razlog. Taj njihog pravi razlog se sastoji u tome da povećanjem taksi vozila iz godine u godinu opada broj poziva preko taksi centrala, pa je jedino rješenje zauzeti bolju poziciju u gradu, na razrađenim taksi stajalištima i raditi na „kvaku”, a kako oni nisu razradili nijedno od stajališta onda je najlakše oduzeti od preduzetnika koji tu godinama rade i od toga hrane porodice”, ističe Bjelić.

Naglašava i da samostalni preduzetnici ne mogu da prihvate predloženo rješenje Sekretarijata.

“Prihvatajući ovakvo rješenje, samostalni preduzetnici bi nestali sa tržišta i tako ostali bez egzistencije, jer smo većim dijelom u godinama između 40 i 60, koje nam garantuju bez ovog posla jedino ulicu. Pošto nijesmo zadovoljni predlogom Sekretarijata da taksi stajališta ostanu slobodna mi smo poslali peticiju i gradonačelniku i sekretaru za saobraćaj. Takođe, tražimo i da razgovaramo i sa gradonačelnikom kako bismo mu iznijeli probleme. Ukoliko nam ne izađu u susret mi ćemo na demokratski način, a to je putem protesta, iskazati nezadovoljstvo. Na proteste se odlučujemo jer smo konstantno diskriminisani”, naveo je Bjelić.

DAN

1 komentar

  1. Wow, cool post. I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but I procrastinate too much and never seem to get started. Thanks though.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com