ODUPRI SE: U privatnoj državi nema slobodnih sudova - Volim Podgoricu

ODUPRI SE: U privatnoj državi nema slobodnih sudova

Pokret Odupri se nije iznenađen današnjom osuđujućom presudom i visokim kaznama u tzv. procesu vijeka, zato što u privatnoj državi ne može ni postojati sud koji bi se usudio da bilo kom političkom protivniku sudi na osnovu dokaza i po zakonu. Istovremeno, vlasniku i predsjedniku takve države dozvoljeno je da otvoreno podržava vojni puč u jednoj prijateljskoj zemlji, kojim se priziva strana vojna intervencija.

Presuda dvojici lidera Demokratskog fronta i njihovim navodnim terorističkim saradnicima koje su, da podsjetimo, Andrija Mandić i Milan Knežević prvi put vidjeli u sudnici, nije mogla biti drugačija u državi u kojoj skoro tri godine funkcionišu samo dvije slobodne institucije sistema – osuđeni ubica i švercer Saša Sinđelić i penzionisani poštovalac Mojkovačke bitke Paja Velimirović.

Pokret Odupri se podsjeća javnost da je 16. oktobra 2016. izvršen udar države na pravo građana da slobodno glasaju, te da su nelegitimne sve institucije i sve tri grane vlasti utemeljene na takvim izborima.

“Zato pozivamo sve slobodne građane da nam se pridruže na narednim protestima, da se zajedno borimo za oslobađanje zarobljenih institucija i pripremu prvih slobodnih izbora, kojima će biti okončana 30-godišnja autokratska vladavina jednog vođe i njegove partije”, saopštili su iz ove organizacije

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com