„A nijesam ja od tih Miloševića…“ - Volim Podgoricu

„A nijesam ja od tih Miloševića…“

Tarzan Milošević, aktuelni politički direktor Demokratske partije socijalista, od jula mjeseca preuzeće funkciju ambasadora Crne Gore u Srbiji.

U vrhu DPS tvrde da je imenovanje Miloševića na novu funkciju odličan pogodak, jer novi ambasador slovi za „dobrog plivača“ koji je u kratkom periodu uspio da prepliva razdaljinu od velikog Srbina do i sadašnjeg još većeg Crnogorca, piše portal Dnevno.rs

Osim po vještom plivanju Tarzan Milošević je prepoznatljiv i po svom neobičnom imenu. „Kada sam se rodio, 1954. godine bili su aktuelni filmovi o Tarzanu koga je glumio DŽoni Vajsmiler. Đed je predlagao da mi nadjenu jedno ime, a majka drugo. Moj otac, koji nije mogao da pomiri đeda i majku oko imena, nadjenuo mi je ime Tarzan“, objasnio je jednom Milošević, a na pitanje novinara da li mu smeta ime odgovorio je – „A nijesam ja od tih Miloševića.“

Karijeru privrednika započeo je u Višegradu, a potom se biznisom bavio u rodnom Bijelom Polju, gdje se okušao na polju trgovine prehrambenom robom. NJegov izlet u trgovinu završio se neslavnim zatvaranjem firme ,,Jugotes“, ali je Milošević biznis uskoro zamijenio politikom.

Na funkciji predsjednika opštine Bijelo Polje proveo je dva mandata, a sa pozicije predsjednika grada strogo je vodio računa, kako navode crnogorski mediji, o uvećanju sopstvene imovine i to kroz realizaciju raznoraznih projekata, sportskih ulaganja i drugih aktivnosti, a sve pod plaštom dobrog predsednika koji vodi računa o vlastitom građanstvu. Međutim, umjesto u Bijelo Polje, ovaj tranzicioni milioner, kako su ga prozivali tamošnji mediji, „sopstveni novac je ulagao na jug Crne Gore, u izgradnju dvanaest apartmana u Budvi i kupovinu dva stana u Beogradu a sve preko povezanih lica, jer na svoje ime nema nijednu firmu“, piše portal Dnevno.rs

A u Bijelom Polju, uprkos brojnim obećanjima, proradio je samo jedan industrijski pogon i Bolonjska škola.

Izgradnji Miloševićevog kulta ličnosti doprinijele su i njegove tadašnje partijske kolege, pa se mnogi još sjećanju rečenice Svetozara Marovića – „Vi ste srećni, vi imate Tarzana, a Tarzanu je njegova DŽejn njegovo Bijelo Polje.“ I Tarzan je o Maroviću imao leijpo mišljenje. Pogotovu u vrijeme kada je Marović bio predsjednik državne zajednice SCG, a Tarzan poslanik u parlamentu SCG. Kada je Marović uhapšen, Tarzan nije požurio da ga se odrekne, već je bio među onima koji su smatrali da treba sačekati, jer čovek je kriv kada se dokaže njegova krivica. Kasnije se o Sveti nije oglašavao.

Tarzan Milošević, inače mašinski inženjer, jedno vrijeme proveo je i na funkciji ministra poljoprivrede Crne Gore. U više mandata bio je poslanik u crnogorskoj skupštini i već duži period član je GO DPS Crne Gore. Oženjen je Svetlanom i ima sina Nikolu, koji je vlasnik firme Vin grup, koja se bavi trgovinom na veliko žitom, sirovim duvanom.

Dnevno.rs

1 komentar

  1. Jednom rijecju nesoj od covjeka…bivsi Srbin,sadasnji montenegrin,buduci Turcin…stotinu ce promijeniti vjera da ucini sto mu srcu drago!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com