Da li će biti sastanka lidera opozicije? - Volim Podgoricu

Da li će biti sastanka lidera opozicije?

Građanski pokret URA bi u ponedjeljak trebalo da bude domaćin sastanka opozicije i Pokreta “Odupri se”. Međutim, pitanje je hoće li sastanka biti s obzirom na situaciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), kaže Zoran Mikić, izvršni direktor URA.

Mikić ističe da je URA uvijek otvorena za dijalog i dogovor, da je spremna da bude domaćin narednog sastanka, te da će u narednim danima obaviti konsultacije sa kolegama iz opozicije i Pokreta “Odupri se” i donijeti odluku oko sastanka.

Sa sigurnošću je, pak, kazao da su u nestabilnom društvu kakvo je naše, sa zarobljenim i privatizovanim institucijama koje su u rukama DPS-a vanistitucionalna borba i protesti najbolji vid opozicionog djelovanja.

“Događaji poput onih u Kotoru kada je SDP sa DPS-om srušio opozicionu vlast u potpunosti narušavaju odnose u opoziciji. SDP se tim činom vratio na fabrička podešavanja i iznevjerio očekivanja opozicionih birača. Predajom Kotora u ruke DPS-a, SDP je delegitimisao svoje dalje opoziciono djelovanje i pogazio potpisani Sporazum o budućnosti. Sada je konačno vrijeme da se iskristališe opoziciona politička scena i da napokon vidimo ko je stvarna i iskrena opozicija, a ko nije. Ako se u budućnosti budemo okupljali oko inicijativa koje spajaju djelovanja svih antirežimskih snaga, onda će to rezultirati ostvarivanjem zahtjeva građana iznijetim na protestima”, kazao je Mikić za Dan.

2 komentara

  1. There are some intriguing points in time on this page but I don’t determine if I see these people center to heart. There may be some validity but I most certainly will take hold opinion until I check into it further. Good write-up , thanks and we want a lot more! Added onto FeedBurner in addition

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com